Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post

Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post

M-au surprins mult acesti biscuiti cu ovaz si dovleac, veti intelege si voi de ce daca va uitati la lista cu ingrediente din reteta. Au fost neasteptat de buni cu textura usor crocanta, chiar si copiii mi-au spus ca sunt "extrem de deliciosi!".

Neaparat o sa repet reteta periodic si voi mai face rezerve de piure de dovleac la congelator, anume pentru acesti biscuiti. Cu asa ingrediente simple si la indemana obtineti niste biscuiti deliciosi pentru ceai, cafea sau ca gustare pentru copii.

Ingrediente

Piure de dovleac
200 g
Ulei
100 ml
orice ulei fara miros, sau unt topit daca nu tineti neaparat sa fie de post
Zahar
150 g
se poate si mai putin, dupa preferinte
Faina alba
200 g
Fulgi de ovaz fini
60 g
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti piureul de dovleac din timp, dupa oricare din metodele pe care vi le-am aratat aici, in reteta de piure de dovleac.

Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post - Pas 1
Pas 2

Optional puteti rumeni putin fulgii de ovaz intr-o tigaie uscata.

Nu este obligatoriu, dar prajirea le va accentua aroma.

Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post - Pas 2
Pas 3

Puneti intr-un bol piureul de dovleac, uleiul, zaharul si sarea, amestecati bine.

Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post - Pas 3
Pas 4

Adaugati faina, fulgii de ovaz si praful de copt.

Amestecati bine cu o lingura.

Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post - Pas 4
Pas 5

Apoi cu mainile, pana obtineti un aluat nelipicios si  foartea placut de lucrat, ca o plastilina moale.

Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post - Pas 5
Pas 6

Rupeti din el bucati, formati bile cat o nuca si le aplatizati cu palmele.

Aranjati biscuitii astfel modelati in tava de cuptor.

Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post - Pas 6
Pas 7

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute, sau pana se rumenesc usor.

Lasati-i sa se raceasca complet inainte de servire, atunci vor avea textura si gustul cel mai corect.

Pofta Buna!

Biscuiti cu ovaz si dovleac, de post - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Clarutza
Clarutza 20 Oct 2022, 13:57

Felicitari pentru rețetă!Simplă și gustoasă!Mulțumesc!

lena
Elena (lena) Clarutza 20 Oct 2022, 14:01

Cu drag, multumesc si eu!