Bicuiti grecesti cu suc de portocale (Koulourakia), de post
Am zarit acesti biscuiti grecesti koulourakia inca din ultima noastra vacanta si bineinteles i-am bifat sa-i incerc neaparat si in varianta de casa. Va pot spune sincer ca sunt mult mai gustosi decat cei pe care i-am gustat din magazinele grecesti, chiar se simte diferenta intre varianta de casa si magazin, va recomand sa-i incercati neaparat.
Denumirea lor completa ar fi Koulourakia Nistisima, imi place mult acest mod simplu de modelare prin rasucire in spirala si in plus, biscuitii grecesti cu suc de portocale se pot lucra impreuna cu copiii la bucatarie. Partea cu glazura de zahar este optionala, dar dupa parerea mea, aceasta aduce un plus de gust si textura crocanta interesanta. Per total, sunt crocanti, aromati, foarte simplu de preparat, si de post!
Ingrediente
●
Ulei
250 ml
orice ulei fara miros, dar exemplar ar fi sa folsiti ulei de masline
●
Suc natural de portocale
250 ml
eu am folosit din comert
●
Zahar
1 pahar
paharul are 250ml, plus inca 100g de zahar pentru glazurat
●
Coaja de portocala rasa
1 lingura
●
Esenta de vanilie
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti in 3 pahare de aproximativ 250ml - zahar, ulei si suc de portocale, apoi turnati-le intr-un bol in care vom pregatit aluatul.
Pas 2
Adaugati coaja rasa de la o portocala, 1 lingurita de sare si esenta de vanilie, amestecati.
Pas 3
Puneti aproximativ 700g de faina si praf de copt, amestecati aluatul cu o lingura sau spatula.
Pas 4
Apoi adaugati restul de faina treptat si va opriti cand obtineti un aluat uniform, moale, nelipicios si usor de lucrat, ca o plastilina.
Il mai framantati putin pe masa si lasati 10 minute.
Pas 5
Apoi taiati aluatul bucati de marime medie (aproximativ cat 2 nuci).
Pas 6
Din fiecare modelati baghete cat mai subtiri, de aproximativ 7-8mm in diametru.
Pas 7
Le indoiti si rasuciti in forma de spirala.
Pas 8
Una din fetele spiralei o treceti prin zahar tos (turnat intr-o farfurie) si usor apasati ca sa se prinda zaharul de ea, dar numai pe o parte, nu toata spirala.
Pas 9
Asezati biscuitii koulourakia astfel formati intr-o tava asternuta cu hartie de copt, cu partea glazurata in sus.
Pas 10
Se coc timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, sau pana se rumenesc uniform.
Lasati in tava sa se raceasca complet, sau minim 30 de minute.
Sunt deliciosi, aromati, crocanti si cu gust de Grecia...
Pofta Buna!
Cantitate:
35 buc
(2 tavi mari)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)