O prajitura care se prepara in timp record, dar foarte, foarte buna - moale, fina, placuta.... recomand s-o faceti neaparat. Am luat reteta de pe blogul Laurei, unul din blogurile cele mai gustoase cu mult retete foarte bune si utile. Pe alte site-uri i se mai spune Prajiutra Inteligenta, dar am zis ca seamana la gust atat de bine cu Cremes, ca ar fi mai bine sa fie Cremes Intelgent :)
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte.
Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.
Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare.
Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi mixati si la urma albusurile batute spuma. Amestecati bine.
Asa arata aluatul pentru Cremes inainte sa-l puneti in tava.
Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt. Daca nu aveti forma de chec folositi o alta tava adanca, doar aveti grija la cantitatea de aluat, daca este tava mai mare folositi o cantitate dubla de ingrediente.
Puneti prajitura la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.
Apoi o rasturnati pe un platou sau un fund si serviti cu placere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min pana s-a racorit putin. Si sa fiu sincera mi-a placut mai mult cand a fost calda.
Am presarat-o cu putina scortisoara si sa stiti ca prajitura pe cat este de desteapta, este si la fel de rapida la mancat :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.