O prăjitură care se prepară în timp record, dar foarte, foarte bună - moale, fină, plăcută... recomand s-o faceți neapărat. Am luat rețeta de pe blogul Laurei, unul din blogurile cele mai gustoase cu multe rețete foarte bune și utile. Pe alte site-uri i se mai spune Prăjitura Inteligentă, dar am zis că seamănă la gust atât de bine cu Cremeș, că ar fi mai bine să fie Cremeș Inteligent :)
Se separă albușurile de gălbenușuri. Primele le bateți spumă tare și lăsați deoparte.
Untul moale (la temperatura camerei) îl mixați bine cu zahărul.
Apoi adăugați gălbenușurile câte unul și mixați bine după fiecare.
Apoi adăugați făina, mixați bine, laptele, iarăși mixați și la urmă albușurile bătute spumă. Amestecați bine.
Așa arată aluatul pentru Cremeș înainte să-l puneți în tavă.
Turnați aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt. Dacă nu aveți formă de chec folosiți o altă tavă adâncă, doar aveți grijă la cantitatea de aluat, dacă este tava mai mare folosiți o cantitate dublă de ingrediente.
Puneți prăjitura la cuptor aproximativ o oră, până se rumenește bine. Apoi o scoateți și lăsați să se răcească bine.
Apoi o răsturnați pe un platou sau un fund și serviți cu plăcere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min până s-a răcorit puțin. Și să fiu sinceră mi-a plăcut mai mult când a fost caldă.
Am presărat-o cu puțină scorțișoară și să știți că prăjitura pe cât este de deșteaptă, este și la fel de rapidă la mâncat :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.