Prăjitură "Cremeș inteligent"

O prăjitură care se prepară în timp record, dar foarte, foarte bună - moale, fină, plăcută... recomand s-o faceți neapărat. Am luat rețeta de pe blogul Laurei, unul din blogurile cele mai gustoase cu multe rețete foarte bune și utile. Pe alte site-uri i se mai spune Prăjitura Inteligentă, dar am zis că seamănă la gust atât de bine cu Cremeș, că ar fi mai bine să fie Cremeș Inteligent :)

Ingrediente
Unt
100 g
sau margarină
Zahăr
8 linguri
   
Ouă
4 buc
   
Făină
5 linguri
   
Lapte de vacă
500 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Se separă albușurile de gălbenușuri. Primele le bateți spumă tare și lăsați deoparte.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 1
Pas 2

Untul moale (la temperatura camerei) îl mixați bine cu zahărul.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați gălbenușurile câte unul și mixați bine după fiecare.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați făina, mixați bine, laptele, iarăși mixați și la urmă albușurile bătute spumă. Amestecați bine.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 4
Pas 5

Așa arată aluatul pentru Cremeș înainte să-l puneți în tavă.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 5
Pas 6

Turnați aluatul într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt. Dacă nu aveți formă de chec folosiți o altă tavă adâncă, doar aveți grijă la cantitatea de aluat, dacă este tava mai mare folosiți o cantitate dublă de ingrediente.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 6
Pas 7

Puneți prăjitura la cuptor aproximativ o oră, până se rumenește bine. Apoi o scoateți și lăsați să se răcească bine.

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 7
Pas 8

Apoi o răsturnați pe un platou sau un fund și serviți cu plăcere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min până s-a răcorit puțin. Și să fiu sinceră mi-a plăcut mai mult când a fost caldă.

 

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 8
Pas 9

Am presărat-o cu puțină scorțișoară și să știți că prăjitura pe cât este de deșteaptă, este și la fel de rapidă la mâncat :)

Poftă Bună!

Prăjitură "Cremeș inteligent" - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Sursă: Laura's Blog