Demult voiam să încerc aceste paste americane și am ales să fac rețeta de mac and cheese simplă, de bază și după părerea mea cea mai bună. Pastele au un gust intens de brânză și Sos Bechamel, foarte sățioase și cu siguranță chiar și pe placul copiilor.
Neapărat recomand să serviți mac and cheese și cu niște salată de legume, aceasta va adăuga puțin fresh la gustul sățios al pastelor, dar acum vă orientați și după preferințele personale.
Puneți la fiert o oală mare de 5 litri cu apă și 1 lingură de sare, aici vom fierbe pastele.
Până fierbe apa pentru paste, vom pregăti Sosul Bechamel.
Într-o tigaie mai adâncă și mare puneți la topit 50g de unt.
Peste untul topit adăugați 2 linguri de făină.
Amestecați bine și căliți făina împreună cu untul timp de 2 minute.
Apoi adăugați treptat laptele și amestecați continuu să desfaceți cocoloașele formate.
După lapte turnați smântâna lichidă, amestecați și așteptați până începe să fiarbă sosul.
Adăugați sare și puțin piper după gust.
Cașcavalul cheddar îl dați prin răzătoare puțin mai din timp și puneți 1/3 din el în sos.
Amestecați bine și lăsați pe foc până cașcavalul se topește de tot și se înglobează în sos.
Acum închideți focul sub tigaie și lăsați puțin sosul la o parte.
Pentru Mac And Cheese se folosesc de cele mai multe ori pastele melcișori, dar le găsiți în magazine doar din grâu simplu, din grâu dur numai online în România, ori în magazinele cu specific italian.
Bineînțeles puteți folosi și oricare alte paste aici, forma nu influențează gustul :)
Deci când fierbe apa pentru paste, le puneți în oală, amestecați periodic și le fierbeți conform timpului de pe cutie.
Scurgeți pastele fierte de apă fierbinte și le adăugați peste sosul din tigaie, amestecați bine.
Într-o formă de cuptor puneți jumătate din pastele cu sos.
Presărați peste ele jumătate din cheddarul ras.
Adăugați restul de paste, nivelați.
Presărați restul de cașcaval și puneți tava pentru 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, doar cât să se topească cașcavalul.
Serviți imediat, cât sunt calde și cașcavalul este moale, eventual pe lângă o salată de legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.