Demult voiam sa incerc aceste paste americane si am ales sa fac reteta de mac and cheese simpla, de baza si dupa parerea mea cea mai buna. Pastele au un gust intens de branza si Sos Bechamel, foarte satioase si cu siguranta chiar si pe placul copiilor.
Neaparat recomand sa serviti mac and cheese si cu niste salata de legume, aceasta va adauga putin fresh la gustul satios al pastelor, dar acum va orientati si dupa preferintele personale.
Puneti la fiert o oala mare de 5 litri cu apa si 1 lingura de sare, aici vom fierbe pastele.
Pana fierbe apa pentru paste, vom pregati Sosul Bechamel.
Intr-o tigaie mai adanca si mare puneti la topit 50g de unt.
Peste untul topit adaugati 2 linguri de faina.
Amestecati bine si caliti faina impreuna cu untul timp de 2 minute.
Apoi adaugati treptat laptele si amestecati continuu sa desfaceti cocoloasele formate.
Dupa lapte turnati smantana lichida, amestecati si asteptati pana incepe sa fiarba sosul.
Adaugati sare si putin piper dupa gust.
Cascavalul cheddar il dati prin razatoare putin mai din timp si puneti 1/3 din el in sos.
Amestecati bine si lasati pe foc pana cascavalul se topeste de tot si se incorporeaza in sos.
Acum inchideti focul sub tigaie si lasati putin sosul la o parte.
Pentru Mac And Cheese se folosesc de cele mai multe ori pastele melcisori, dar le gasiti in magazine doar din grau simplu, din grau dur numai online in Romania, ori in magazinele cu specific italian.
Bineinteles puteti folosi si oricare alte paste aici, forma nu influenteaza gustul :)
Deci cand fierbe apa pentru paste, le puneti in oala, amestecati periodic si le fierbeti conform timpului de pe cutie.
Scurgeti pastele fierte de apa fierbinte si le adaugati peste sosul din tigaie, amestecati bine.
Intr-o forma de cuptor puneti jumatate din pastele cu sos.
Presarati peste ele jumatate din cheddarul ras.
Adaugati restul de paste, nivelati.
Presarati restul de cascaval si puneti tava pentru 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, doar cat sa se topeasca cascavalul.
Serviti imediat, cat sunt calde si cascavalul este moale, eventual pe langa o salata de legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.