Paste Mac and Cheese

Demult voiam să încerc aceste paste americane și am ales să fac rețeta de mac and cheese simplă, de bază și după părerea mea cea mai bună. Pastele au un gust intens de brânză și Sos Bechamel, foarte sățioase și cu siguranță chiar și pe placul copiilor.

Neapărat recomand să serviți mac and cheese și cu niște salată de legume, aceasta va adăuga puțin fresh la gustul sățios al pastelor, dar acum vă orientați și după preferințele personale.

Ingrediente
Paste (melcișori)
500 g
exemplar mac and cheese se fac cu melcișori, dar puteți alege oricare altele preferați
Cașcaval cheddar
250 g
eu am ales un cheddar mai colorat
Unt
50 g
   
Făină albă
2 linguri
   
Lapte
350 ml
   
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
200 ml
   
Sare
1.5 linguri
după gust
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Puneți la fiert o oală mare de 5 litri cu apă și 1 lingură de sare, aici vom fierbe pastele.

Paste Mac and Cheese - Pas 1
Pas 2

Până fierbe apa pentru paste, vom pregăti Sosul Bechamel.

Într-o tigaie mai adâncă și mare puneți la topit 50g de unt.

Paste Mac and Cheese - Pas 2
Pas 3

Peste untul topit adăugați 2 linguri de făină.

Paste Mac and Cheese - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine și căliți făina împreună cu untul timp de 2 minute.

Paste Mac and Cheese - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați treptat laptele și amestecați continuu să desfaceți cocoloașele formate.

Paste Mac and Cheese - Pas 5
Pas 6

După lapte turnați smântâna lichidă, amestecați și așteptați până începe să fiarbă sosul.

Paste Mac and Cheese - Pas 6
Pas 7

Adăugați sare și puțin piper după gust.

Paste Mac and Cheese - Pas 7
Pas 8

Cașcavalul cheddar îl dați prin răzătoare puțin mai din timp și puneți 1/3 din el în sos.

Paste Mac and Cheese - Pas 8
Pas 9

Amestecați bine și lăsați pe foc până cașcavalul se topește de tot și se înglobează în sos.

Acum închideți focul sub tigaie și lăsați puțin sosul la o parte.

Paste Mac and Cheese - Pas 9
Pas 10

Pentru Mac And Cheese se folosesc de cele mai multe ori pastele melcișori, dar le găsiți în magazine doar din grâu simplu, din grâu dur numai online în România, ori în magazinele cu specific italian.

Bineînțeles puteți folosi și oricare alte paste aici, forma nu influențează gustul :)

Paste Mac and Cheese - Pas 10
Pas 11

Deci când fierbe apa pentru paste, le puneți în oală, amestecați periodic și le fierbeți conform timpului de pe cutie.

Paste Mac and Cheese - Pas 11
Pas 12

Scurgeți pastele fierte de apă fierbinte și le adăugați peste sosul din tigaie, amestecați bine.

Paste Mac and Cheese - Pas 12
Pas 13

Într-o formă de cuptor puneți jumătate din pastele cu sos.

Paste Mac and Cheese - Pas 13
Pas 14

Presărați peste ele jumătate din cheddarul ras.

Paste Mac and Cheese - Pas 14
Pas 15

Adăugați restul de paste, nivelați.

Paste Mac and Cheese - Pas 15
Pas 16

Presărați restul de cașcaval și puneți tava pentru 10-15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, doar cât să se topească cașcavalul.

Paste Mac and Cheese - Pas 16
Pas 17

Serviți imediat, cât sunt calde și cașcavalul este moale, eventual pe lângă o salată de legume.

Poftă Bună!

Paste Mac and Cheese - Pas 17

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min