Încă un mod simplu și fără bătăi de cap să gătiți gustos friptura de porc, orice bucată vă place, mai grasă sau mai slabă. Ceapa din rețetă se topește efectiv și devine ca un sos pe lângă care serviți carnea delicioasă și super fragedă. Nici nu vă trebuie cuțit la masă să tăiați carnea bucățele, se desface foarte ușor cu furculița.
Noi am servit această friptură de porc delicioasă pe lângă o salată fresh de legume, dar se potrivește cu orice altă garnitură preferați - cartofi, orez, legume, hrișcă, etc.
Dacă aveți bucata de carne întreagă, mai întâi o tăiați în felii de aproximativ 1-1.5 cm grosime.
Apoi fiecare felie se asezonează pe ambele părți cu sare, piper măcinat, usturoi uscat sau pisat.
După care se unge cu puțin ulei, la fel pe fiecare parte.
Curațați și spălați ceapa, apoi tăiați felii subțiri.
O distribuiți pe toată suprafața într-o tavă de cuptor clasică.
Aranjați bucățile de carne peste ceapă.
Într-un bol mic amestecați 5 linguri de sos de soia cu 1 lingură oțet de mere.
Ungeți cu această compoziție bucățile de carne.
Untul se taie felii subțiri și se pune câte una pe fiecare bucată de carne.
Acoperiți tava cu folie de copt sau folie de aluminiu și puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră.
După acest timp scoateți folia, ungeți fiecare bucată de carne cu zeama din tavă și puneți totul înapoi în cuptor.
Dacă aveți opțiune de ventilație la cuptor, acum ar fi un moment potrivit să o porniți.
În continuare va trebui să urmăriți până când toate feliile de carne se rumenesc frumos, dar și apa din tavă se evaporă complet. În funcție de puterea cuptorului acest proces poate dura între 25-30 de minute, sau puțin mai mult.
Între timp continuați să ungeți periodic bucățile de carne cu sosul și grăsimea din tavă, eventual chiar le puteți întoarce pe cealaltă parte, să se rumenească uniform.
Aici carnea este aproape gata.
Peste încă 5-10 minute o scoatem din cuptor, ungem puțin cu sosul din tavă și lăsăm 5 minute să se potolească.
Serviți friptura de porc cu ceapă cu orice garnitură preferați, noi am avut o salată de legume și verdețuri.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.