Inca un mod simplu si fara batai de cap sa gatiti gustos friptura de porc, orice bucata va place, mai grasa sau mai slaba. Ceapa din reteta se topeste efectiv si devine ca un sos pe langa care serviti carnea delicioasa si super frageda. Nici nu va trebuie cutit la masa sa taiati carnea bucatele, se desface foarte usor cu furculita.
Noi am servit aceasta friptura de porc delicioasa pe langa o salata fresh de legume, dar se potriveste cu orice alta garnitura preferati - cartofi, orez, legume, hrisca, etc.
Daca aveti bucata de carne intreaga, mai intai o taiati in felii de aproximativ 1-1.5cm grosime.
Apoi fiecare felie se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper macinat, usturoi uscat sau pisat.
Dupa care se unge cu putin ulei, la fel pe fiecare parte.
Curatati si spalati ceapa, apoi taiati felii subtiri.
O disitribuiti pe toata suprafata intr-o tava de cuptor clasica.
Aranjati bucatile de carne peste ceapa.
Intr-un bol mic amestecati 5 linguri de sos de soia cu 1 lingura otet de mere.
Ungeti cu aceasta compozitie bucatile de carne.
Untul se taie felii subtiri si se pune cate una pe fiecare bucata de carne.
Acoperiti tava cu folie de copt sau folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1 ora.
Dupa acest timp scoateti folia, ungeti fiecare bucata de carne cu zeama din tava si puneti totul inapoi in cuptor.
Daca aveti optiune de ventilatie la cuptor, acum ar fi un moment potrivit s-o porniti.
In continuare va trebui sa urmariti pana cand toate feliile de carne se rumenesc frumos, dar si apa din tava se evapora complet. In functie de puterea cuptorului acest proces poate dura intre 25-30 de minute, sau putin mai mult.
Intre timp continuati sa ungeti periodic bucatile de carne cu sosul si grasimea din tava, eventual chiar le puteti intoarce pe cealalata parte, sa se rumeneasca uniform.
Aici carnea este aproape gata.
Peste inca 5-10 minute o scoatem din cuptor, ungem putin cu sosul din tava si lasam 5 minute sa se potoleasca.
Serviti friptura de porc cu ceapa cu orice garnitura preferati, noi am avut o salata de legume si verdeturi.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.