Friptură de porc cu ceapă, la cuptor

Încă un mod simplu și fără bătăi de cap să gătiți gustos friptura de porc, orice bucată vă place, mai grasă sau mai slabă. Ceapa din rețetă se topește efectiv și devine ca un sos pe lângă care serviți carnea delicioasă și super fragedă. Nici nu vă trebuie cuțit la masă să tăiați carnea bucățele, se desface foarte ușor cu furculița.

Noi am servit această friptură de porc delicioasă pe lângă o salată fresh de legume, dar se potrivește cu orice altă garnitură preferați - cartofi, orez, legume, hrișcă, etc.

Ingrediente
Ceafă de porc
1.5 kg
o bucată întreagă/feliată de ceafă, sau orice altă carne de porc preferați
Ceapă
5 buc
   
Unt
50 g
   
Sos de soia
5 linguri
   
Oțet de mere
1 lingura
   
Sare
1 lingura
   
Piper negru măcinat
1 lingurita
   
Usturoi granulat(praf)
1 lingura
sau usturoi pisat
Ulei
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Dacă aveți bucata de carne întreagă, mai întâi o tăiați în felii de aproximativ 1-1.5 cm grosime.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Apoi fiecare felie se asezonează pe ambele părți cu sare, piper măcinat, usturoi uscat sau pisat.

După care se unge cu puțin ulei, la fel pe fiecare parte.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Curațați și spălați ceapa, apoi tăiați felii subțiri.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 3
Pas 4

O distribuiți pe toată suprafața într-o tavă de cuptor clasică.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Aranjați bucățile de carne peste ceapă.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Într-un bol mic amestecați 5 linguri de sos de soia cu 1 lingură oțet de mere.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Ungeți cu această compoziție bucățile de carne.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Untul se taie felii subțiri și se pune câte una pe fiecare bucată de carne.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Acoperiți tava cu folie de copt sau folie de aluminiu și puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 9
Pas 10

După acest timp scoateți folia, ungeți fiecare bucată de carne cu zeama din tavă și puneți totul înapoi în cuptor.

Dacă aveți opțiune de ventilație la cuptor, acum ar fi un moment potrivit să o porniți.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 10
Pas 11

În continuare va trebui să urmăriți până când toate feliile de carne se rumenesc frumos, dar și apa din tavă se evaporă complet. În funcție de puterea cuptorului acest proces poate dura între 25-30 de minute, sau puțin mai mult.

Între timp continuați să ungeți periodic bucățile de carne cu sosul și grăsimea din tavă, eventual chiar le puteți întoarce pe cealaltă parte, să se rumenească uniform.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 11
Pas 12

Aici carnea este aproape gata.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 12
Pas 13

Peste încă 5-10 minute o scoatem din cuptor, ungem puțin cu sosul din tavă și lăsăm 5 minute să se potolească.

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 13
Pas 14

Serviți friptura de porc cu ceapă cu orice garnitură preferați, noi am avut o salată de legume și verdețuri.

Poftă Bună!

Friptură de porc cu ceapă, la cuptor - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (o ceafă întreagă feliată)
Timp de preparare:
70 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min