Friptura de porc cu ceapa, la cuptor

Inca un mod simplu si fara batai de cap sa gatiti gustos friptura de porc, orice bucata va place, mai grasa sau mai slaba. Ceapa din reteta se topeste efectiv si devine ca un sos pe langa care serviti carnea delicioasa si super frageda. Nici nu va trebuie cutit la masa sa taiati carnea bucatele, se desface foarte usor cu furculita.

Noi am servit aceasta friptura de porc delicioasa pe langa o salata fresh de legume, dar se potriveste cu orice alta garnitura preferati - cartofi, orez, legume, hrisca, etc.

Ingrediente
Ceafa de porc
1.5 kg
o bucata intreaga/feliata de ceafa, sau orice alta carne de porc preferati
Ceapa
5 buc
Unt
50 g
Sos de soia
5 linguri
Otet de mere
1 lingura
Sare
1 lingura
Piper negru macinat
1 lingurita
Usturoi granulat(praf)
1 lingura
sau usturoi pisat
Ulei
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Daca aveti bucata de carne intreaga, mai intai o taiati in felii de aproximativ 1-1.5cm grosime.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Apoi fiecare felie se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper macinat, usturoi uscat sau pisat.

Dupa care se unge cu putin ulei, la fel pe fiecare parte.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Curatati si spalati ceapa, apoi taiati felii subtiri.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 3
Pas 4

O disitribuiti pe toata suprafata intr-o tava de cuptor clasica.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Aranjati bucatile de carne peste ceapa.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Intr-un bol mic amestecati 5 linguri de sos de soia cu 1 lingura otet de mere.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Ungeti cu aceasta compozitie bucatile de carne.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Untul se taie felii subtiri si se pune cate una pe fiecare bucata de carne.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Acoperiti tava cu folie de copt sau folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1 ora.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Dupa acest timp scoateti folia, ungeti fiecare bucata de carne cu zeama din tava si puneti totul inapoi in cuptor.

Daca aveti optiune de ventilatie la cuptor, acum ar fi un moment potrivit s-o porniti.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 10
Pas 11

In continuare va trebui sa urmariti pana cand toate feliile de carne se rumenesc frumos, dar si apa din tava se evapora complet. In functie de puterea cuptorului acest proces poate dura intre 25-30 de minute, sau putin mai mult.

Intre timp continuati sa ungeti periodic bucatile de carne cu sosul si grasimea din tava, eventual chiar le puteti intoarce pe cealalata parte, sa se rumeneasca uniform.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 11
Pas 12

Aici carnea este aproape gata.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 12
Pas 13

Peste inca 5-10 minute o scoatem din cuptor, ungem putin cu sosul din tava si lasam 5 minute sa se potoleasca.

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 13
Pas 14

Serviti friptura de porc cu ceapa cu orice garnitura preferati, noi am avut o salata de legume si verdeturi.

Pofta Buna!

Friptura de porc cu ceapa, la cuptor - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (o ceafa intreaga feliata)
Timp de preparare:
70 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min