Au fost foarte buni și crocanți acești biscuiți de post cu nucă, apreciați de toată familia noastră, se combină minunat cu un ceai sau cafea, dar marele plus este că se prepară foarte simplu și repede.
Veți observa în rețeta biscuiților de post că toate ingredientele sunt la îndemână, puteți folosi orice nuci sau alune aveți la îndemână, iar scorțișoara este opțională. Mie personal mi-a plăcut să folosesc scorțișoara, dar aceasta acoperă aroma de nuci, așa că am făcut 2 variante și ambele au fost delicioase.
Într-un bol mare amestecați următoarele ingrediente uscate - 350g făină, 140g amidon, 2 lingurițe praf de copt, 0.5 linguriță sare și 6 linguri de zahăr.
Apoi adăugați aici 200ml de apă, 140ml de ulei și 1 lingură esență de vanilie.
Amestecați totul cu o lingură până se leagă ingredientele și începe să se formeze aluatul.
Apoi începeți să frământați cu mâinile și treceți aluatul pe masă, continuați până devine uniform, moale și deloc lipicios. Îl tăiați în 2 bucăți și formați din fiecare câte o bilă. Lăsați aceste bile să se odihnească acoperite cu un prosop timp de 15 minute.
În acest timp măcinați într-un blender 200g de nuci și le amestecați cu 6 linguri de zahăr. Eu am făcut jumătate de nuci doar cu zahăr, iar în cealaltă jumătate am adăugat 1 lingură de scorțișoară.
Ambele variante sunt bune, totul depinde și de gustul vostru.
Fiecare bilă de aluat se întinde cu făcălețul într-o foaie dreptunghiulară, cât mai subțire. Vă ajutați cu puțină făină pe masă în acest proces.
Presărați uniform pe fiecare foaie jumătate din cantitatea de nucă și zahăr.
Rulați strâns, chiar puțin presați în timp ce formați ruloul, să se lipească nuca de aluat.
Tăiați felii de aproximativ 1 cm grosime.
Aranjați rulourile în tavă cu secțiunea în sus, lăsați puțină distanță între ele.
Apoi fiecare îl apăsați și aplatizați puțin cu degetele.
Coaceți biscuiții astfel formați în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30 de minute, sau până se rumenesc ușor.
Lăsați-i puțin să se răcească înainte de servire.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.