Fursecuri "Mustatile Bunicului"

Fursecuri "Mustatile Bunicului"

Au avut un succes enorm "mustatile bunicului" la noi in familie, cu un gust foarte echilibrat, textura frageda, frumoase, iar copiii au fost incantati si de numele lor. Ca origine, aceste fursecuri de casa sunt din Croatia, cu o mare popularitate si va garantez ca pe buna dreptate.

Dulceata sau gem puteti folosi oricare va place, eu acum am pus de coacaze pentru un contrast mai bun. Modul cum arata in sectiune este de mare efect pe orice masa festiva, si nu numai. La noi parerile s-au impartit, daca sa numim "mustatile bunicului" fursecuri sau prajituri de casa, pentru ca ar fi ceva intermediar. Dar oricum le spuneti sunt delicioase si foarte aratoase.

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar
90 g
Unt
100 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Lapte batut/iaurt/chefir
60 g
Faina alba
300 g
Esenta de vanilie
1 lingurita
Sare
0.25 lingurite
Praf de copt
1 lingurita
Cacao
1 lingura
Dulceata
6 linguri
sau gemul preferat
Zahar pudra
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

In 2 boluri mari separati albusurile de galbenusuri.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 1
Pas 2

In primul bol cu galbenusuri vom prepara aluatul, deci adaugati aici 60g de zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, un sfert de lingurita de sare si amestecati bine cu un tel.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 2
Pas 3

Puneti 100g de unt moale, 60g de iaurt, iarasi amestecati.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 3
Pas 4

La final adaugati 270g de faina si 1 lingurita praf de copt.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 4
Pas 5

Amestecati mai intai aluatul cu o lingura sau spatula, pana se incorporeaza toate ingredientele.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 5
Pas 6

Apoi cu mainile, eventual pe masa, pana devine un aluat moale si deloc lipicios.

Nu insistati cu framantatul prea mult, va opriti imediat ce aluatul este uniform. Il puneti intr-o punga la frigider pentru 30 de minute.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 6
Pas 7

In acest timp bateti cu mixerul cele 2 albusuri din alt bol.

Cand se fac spuma alba pufoasa, adaugati treptat 30g de zahar si continuati sa mixati pana acestea se dizolva.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 7
Pas 8

Trebuie sa obtineti la final o bezea ferma si uniforma.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 8
Pas 9

Adaugati peste ea 30g de faina si 1 lingura de cacao.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 9
Pas 10

Amestecati atent cu o lingura sau spatula pana acestea se incorporeaza complet si bezeaua nu are cocoloase.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 10
Pas 11

Acum ne apucam efectiv sa modelam fursecurile.

Luati aluatul din frigider si il impartiti in 2 bucati aproximativ egale.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 11
Pas 12

Fiecare din ele o treceti prin faina si usor o modelati cu degetele in forma de dreptunghi mic.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 12
Pas 13

Apoi atent, cu facaletul, continuati sa-l intindeti intr-un dreptunghi mare de 30x20cm.

In proces, modelati cu palmele marginile, sa obtineti un dreptunghi frumos, fara franjuri.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 13
Pas 14

Puneti peste aluat 3 linguri de gem sau dulceata si o intindeti uniform pe toata suprafata.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 14
Pas 15

Rulati atent marginile lungi din ambele parti ale dreptunghiului, dar lasati in mijloc un spatiu de 2-3cm latime.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 15
Pas 16

Mutati atent acesta intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 16
Pas 17

Din cealalta bucata de aluat iarasi intindeti un dreprtunghi, ungeti cu gem, rulati si mutati in tava langa primul.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 17
Pas 18

In spatiul gol intre rulourile formate, puneti atent cu o lingurita bezeaua cu cacao pregatita anterior.

Aveti grija sa nu murdariti prea mult marginile.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 18
Pas 19

Coaceti acestea in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute, sau pana se rumenesc usor.

Dupa cuptor le lasati in tava sa se raceasca complet.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 19
Pas 20

Acum ornati cu zahar pudra, folosind o sita mica si doar marginile rulate - mijlocul de cacao incercati sa nu-l pudrati.

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 20
Pas 21

Apoi taiati cu cutitul fursecuri de aproximativ 2 cm latime, astfel obtinem sectiunea perfecta care seamana frumos cu niste mustati ale bunicului.

Savurati si incercati sa va opriti la timp, pentru ca sunt prea bune...

Eu as recomanda sa preparati portie dubla daca aveti familie pofticioasa!

Pofta Buna!

Fursecuri "Mustatile Bunicului" - Pas 21

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !