Fursecuri "Mustatile Bunicului"
Au avut un succes enorm "mustatile bunicului" la noi in familie, cu un gust foarte echilibrat, textura frageda, frumoase, iar copiii au fost incantati si de numele lor. Ca origine, aceste fursecuri de casa sunt din Croatia, cu o mare popularitate si va garantez ca pe buna dreptate.
Dulceata sau gem puteti folosi oricare va place, eu acum am pus de coacaze pentru un contrast mai bun. Modul cum arata in sectiune este de mare efect pe orice masa festiva, si nu numai. La noi parerile s-au impartit, daca sa numim "mustatile bunicului" fursecuri sau prajituri de casa, pentru ca ar fi ceva intermediar. Dar oricum le spuneti sunt delicioase si foarte aratoase.
Ingrediente
●
Unt
100 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Lapte batut/iaurt/chefir
60 g
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Dulceata
6 linguri
sau gemul preferat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In 2 boluri mari separati albusurile de galbenusuri.
Pas 2
In primul bol cu galbenusuri vom prepara aluatul, deci adaugati aici 60g de zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, un sfert de lingurita de sare si amestecati bine cu un tel.
Pas 3
Puneti 100g de unt moale, 60g de iaurt, iarasi amestecati.
Pas 4
La final adaugati 270g de faina si 1 lingurita praf de copt.
Pas 5
Amestecati mai intai aluatul cu o lingura sau spatula, pana se incorporeaza toate ingredientele.
Pas 6
Apoi cu mainile, eventual pe masa, pana devine un aluat moale si deloc lipicios.
Nu insistati cu framantatul prea mult, va opriti imediat ce aluatul este uniform. Il puneti intr-o punga la frigider pentru 30 de minute.
Pas 7
In acest timp bateti cu mixerul cele 2 albusuri din alt bol.
Cand se fac spuma alba pufoasa, adaugati treptat 30g de zahar si continuati sa mixati pana acestea se dizolva.
Pas 8
Trebuie sa obtineti la final o bezea ferma si uniforma.
Pas 9
Adaugati peste ea 30g de faina si 1 lingura de cacao.
Pas 10
Amestecati atent cu o lingura sau spatula pana acestea se incorporeaza complet si bezeaua nu are cocoloase.
Pas 11
Acum ne apucam efectiv sa modelam fursecurile.
Luati aluatul din frigider si il impartiti in 2 bucati aproximativ egale.
Pas 12
Fiecare din ele o treceti prin faina si usor o modelati cu degetele in forma de dreptunghi mic.
Pas 13
Apoi atent, cu facaletul, continuati sa-l intindeti intr-un dreptunghi mare de 30x20cm.
In proces, modelati cu palmele marginile, sa obtineti un dreptunghi frumos, fara franjuri.
Pas 14
Puneti peste aluat 3 linguri de gem sau dulceata si o intindeti uniform pe toata suprafata.
Pas 15
Rulati atent marginile lungi din ambele parti ale dreptunghiului, dar lasati in mijloc un spatiu de 2-3cm latime.
Pas 16
Mutati atent acesta intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Pas 17
Din cealalta bucata de aluat iarasi intindeti un dreprtunghi, ungeti cu gem, rulati si mutati in tava langa primul.
Pas 18
In spatiul gol intre rulourile formate, puneti atent cu o lingurita bezeaua cu cacao pregatita anterior.
Aveti grija sa nu murdariti prea mult marginile.
Pas 19
Coaceti acestea in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute, sau pana se rumenesc usor.
Dupa cuptor le lasati in tava sa se raceasca complet.
Pas 20
Acum ornati cu zahar pudra, folosind o sita mica si doar marginile rulate - mijlocul de cacao incercati sa nu-l pudrati.
Pas 21
Apoi taiati cu cutitul fursecuri de aproximativ 2 cm latime, astfel obtinem sectiunea perfecta care seamana frumos cu niste mustati ale bunicului.
Savurati si incercati sa va opriti la timp, pentru ca sunt prea bune...
Eu as recomanda sa preparati portie dubla daca aveti familie pofticioasa!
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: