Daca sunteti in cautarea unui aperitiv festiv simplu, frumos, gustos, interesant si colorat, atunci va recomand cu caldura reteta acestui chec aperitiv. Reteta este extrem de usor de preparat, iar efortul total este minim, ceea ce va permite sa va organizati mai simplu munca pentru pregatirea mesei festive.
Checul aperitiv contine o combinatie delicioasa de spanac si branza, care ii confera un gust unic si o textura deosebita, pufoasa si frageda. Reteta poate fi insa adaptata dupa preferintele dumneavoastra, prin adaugarea altor verdeturi, cum ar fi ceapa verde, marar sau ardei rosu pentru a-i conferi o culoare mai intensa. De asemenea, puteti sa adaugati si alte ingrediente, precum rosii uscate, pentru un gust mai intens.
Este important sa aveti grija de proportii, astfel incat sa nu adaugati prea multe ingrediente si sa nu afectati consistenta checului aperitiv. Astfel, veti obtine un aperitiv perfect pentru orice masa festiva, care va fi apreciat de toti invitatii dumneavoastra.
Intr-o tigaie adanca turnati putin ulei, adaugati ceapa tocata marunt si o caliti pana incepe sa se rumeneasca.
Puneti usturoiul, maruntit si el, mai lasati 1 minut.
Apoi adaugati frunzele de spanac spalate bine si scurse de apa.
Lasati pe foc amestecand periodic pana spanacul isi schimba culoarea si se micsoreaza foarte mult in volum.
Luati tigaia de pe foc si lasati putin acesta sa se racoreasca.
Apoi intr-un bol adanc puneti 4 oua si 1 lingurita de sare, amestecati cu un tel.
Adaugati 150g de iaurt si 125ml de ulei, amestecati.
Puneti 270g de faina si 10g praf de copt, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Adaugati spanacul calit, amestecati cu o lingura.
La final puneti 150g de branza feta (sau niste telemea maturata) taiata cubulete mici.
Iarasi amestecati atent cu lingura sa nu desfaceti cuburile de branza.
Asterneti cu hartie de copt o tava de chec (aici tava mea are 30cm in lungime si 11cm latime), turnati in ea tot aluatul si nivelati cu o lingura.
Coaceti checul aperitiv in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos.
Dupa acest timp lasati sa se raceasca complet in tava.
Apoi il scoateti, feliati si serviti.
Arata foarte bine, iar gustul va asigur ca este si el pe masura.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.