Încă o rețetă cu sparanghel pe care trebuie s-o încercați neapărat, dar dacă cumva nu-l aveți la îndemână sau nu este sezon, vă recomand să preparați această focaccia minunată numai cu ceapă verde.
Arată deosebit și vă asigur că la gust este la fel, aluatul crocant și moale de focaccia se combină minunat cu ceapa și sparanghelul coapte în ulei de măsline și mirodenii.
Într-o cană măsurați 400 ml de apă caldă, adăugați 1 linguriță de zahăr și 10 g de drojdie uscată. Amestecați și lăsați până face spumă compoziția.
Într-un bol mare puneți făina și 1 lingură de sare.
Turnați aici apa cu drojdia și 2 linguri de ulei de măsline.
Amestecați totul mai întâi cu o lingură sau spatulă.
Apoi treceți aluatul pe masa presărată cu puțină făină și îl frământați cu mâinile. Nu adăugați prea multă făină în proces, doar atât cât să nu se lipească aluatul de masă.
Vă opriți când aluatul devine uniform și neted.
Îl mutați înapoi în bol și ungeți deasupra cu puțin ulei de măsline.
Acoperiți cu o folie sau prosop și lăsați să crească la temperatura camerei timp de 60-90 de minute.
După acest timp îl mutați într-o tavă de cuptor, aproximativ de 30x25 cm, așternută cu hârtie de copt.
Cu mâinile întindeți aluatul pe toată suprafața și îl lăsați încă 30 minute să crească în tavă.
După ce a mai crescut presărați peste aluat 1-2 lingurițe de ierburi de Provence uscate, sau oregano uscat.
Faceți cu vârful degetelor niște adâncituri în aluat, din loc în loc.
Din timp aveți grijă să spălați și curățați ceapa verde cu sparanghelul.
Le aranjați peste aluatul de focaccia și ușor adânciți în el.
Deasupra stropiți totul cu încă puțin ulei de măsline și niște fulgi de sare grunjoasă, dacă aveți.
Coaceți focaccia cu ceapă verde și sparanghel în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, până se rumenește frumos, timp de aproximativ 30-35 de minute.
După cuptor lăsați puțin să se răcorească acoperită cu un prosop, apoi feliați și savurați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.