Inca o reteta cu sparanghel pe care trebuie s-o incercati neaparat, dar daca cumva nu-l aveti la indemana sau nu este sezon, va recomand sa preparati aceasta foccacia minunata numai cu ceapa verde.
Arata deosebit si va asigur ca la gust este la fel, aluatul crocant si moale de foccacia se combina minunat cu ceapa si sparanghelul coapte in ulei de masline si mirodenii.
Intr-o cana masurati 400ml de apa calda, adaugati 1 lingurita de zahar si 10g de drojdie uscata. Amestecati si lasati pana face spuma compozitia.
Intr-un bol mare puneti faina si 1 lingura de sare.
Turnati aici apa cu drojdia si 2 linguri de ulei de masline.
Amestecati totul mai intai cu o lingura sau spatula.
Apoi treceti aluatul pe masa presarata cu putina faina si il framantati cu mainile.Nu adaugati prea multa faina in proces, doar atat cat sa nu se lipeasca aluatul de masa.
Va opriti cand aluatul devine uniform si neted.
Il mutati inapoi in bol si ungeti deasupra cu putin ulei de masline.
Acoperiti cu o folie sau prosop si lasati sa creasca la temperatura camerei timp de 60-90 de minute.
Dupa acest timp il mutati intr-o tava de cuptor, aproximativ de 30x25cm, asternuta cu hartie de copt.
Cu mainile intindeti aluatul pe toata suprafata si il lasati inca 30 minute sa creasca in tava.
Dupa ce a mai crescut presarati peste aluat 1-2 lingurite de ierburi de Provence uscate, sau oregano uscat.
Faceti cu varful degetelor niste adancituri in aluat, din loc in loc.
Din timp aveti grija sa spalati si curatati ceapa verde cu sparanghelul.
Le aranjati peste aluatul de focaccia si usor adanciti in el.
Deasupra stropiti totul cu inca putin ulei de masline si niste fulgi de sare grunjoasa, daca aveti.
Coaceti focaccia cu ceapa verde si sparanghel in cuptorul preincalzit la 220 de grade, pana se rumeneste frumos, timp de aproximativ 30-35 de minute.
Dupa cuptor lasati putin sa se racoreasca acoperita cu un prosop, apoi feliati si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.