Astăzi încă o rețetă de brioșe, de data aceasta am combinat bananele și căpșunile aromate și bineînțeles că nu aveam cum să stric ceva. Fetele mele le-au apreciat mult, mai ales că sunt mari amatoare de brioșe.
La gust predomină bananele cu aroma lor intensificată de la procesul de coacere, căpșunile dau o notă fresh și ușor aromată, iar împreună se completează perfect. Recomand neapărat să încercați aceste brioșe cu banane și căpșuni, cu siguranță vor fi apreciate de la mic la mare.
Mai întâi topiți 120g de unt (la microunde sau pe aragaz) și lăsați-l puțin să se răcorească.
Într-un bol sau farfurie amestecați 270g de făină cu 160g de zahăr, 10g praf de copt și un vârf de linguriță de sare.
Într-un alt bol mai mare puneți bananele curățate de coajă și le striviți bine cu o furculiță.
Apropo, cu cât mai coapte și negre banane alegeți cu atât mai aromate vor fi brioșele.
Peste banane turnați untul (topit la pasul 1) și adăugați cele 2 ouă.
Amestecați bine cu un tel sau mixer până compoziția este uniformă.
Puneți aici amestecul de făină de la pasul 2, amestecați iarăși bine cu telul până nu mai sunt cocoloașe.
Căpșunile le spălați, uscați și tăiați cubulețe medii. Apoi le adăugați în aluat și amestecați totul atent cu o lingură.
Umpleți formele de brioșe, aproximativ 1/3 din volum cu aluatul obținut.
La mine sunt forme de silicon pentru brioșe, eu nu le ung și nu le aștern cu nimic. Dacă aveți forme de brioșe din alt material, aveți grijă să le ungeți sau așterneți cu hârtie.
Coaceți brioșele cu banane și căpșuni în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-35 de minute sau până se rumenesc uniform.
Apoi lăsați să se răcească complet în forme, după care le puteți scoate și savura.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.