Astazi inca o reteta de briose, de data aceasta am combinat bananele si capsunile aromate si bineinteles ca nu aveam cum sa stric ceva. Fetele mele le-au apreciat mult, mai ales ca sunt mari amatoare de briose.
La gust predomina bananele cu aroma lor intensificata de la procesul de coacere, capsunile dau o nota fresh si usor aromata, iar impreuna se completeaza perfect. Recomand neaparat sa incercati aceste briose cu banane si capsuni, cu siguranta vor fi apreciate de la mic la mare.
Mai intai topiti 120g de unt (la microunde sau pe aragaz) si lasati-l putin sa se racoreasca.
Intr-un bol sau farfurie amestecati 270g de faina cu 160g de zahar, 10g praf de copt si un varf de lingurita de sare.
Intr-un alt bol mai mare puneti bananele curatate de coaja si le striviti bine cu o furculita.
Apropo, cu cat mai coapte si negre banane alegeti cu atat mai aromate vor fi briosele.
Peste banane turnati untul (topit la pasul 1) si adaugati cele 2 oua.
Amestecati bine cu un tel sau mixer pana compozitia este uniforma.
Puneti aici amestecul de faina de la pasul 2, amestecati iarasi bine cu telul pana nu mai sunt cocoloase.
Capsunile le spalati, uscati si taiati cubulete medii. Apoi le adaugati in aluat si amestecati totul atent cu o lingura.
Umpleti formele de briose, aproximativ 1/3 din volum cu aluatul obtinut.
La mine sunt forme de silicon pentru briose, eu nu le ung si nu le astern cu nimic. Daca aveti forme de briose din alt material, aveti grija sa le ungeti sau asterneti cu hartie.
Coaceti briosele cu banane si capsuni in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30-35 de minute sau pana se rumenesc uniform.
Apoi lasati sa se raceasca complet in forme, dupa care le puteti scoate si savura.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.