Saptamana trecuta aveam nevoie de o gustare pentru un drum la munte si fiindca nu prea aveam timp de ceva mai complex, am improvizat aceasta reteta de placinta rapida cu dovlecei si branza. Nu ma asteptam la mare rezultat, dar a fost chiar neasteptat de buna - moale, frageda, pufoasa, aromata, potrivit de sarata, iar gustul de dovlecei este foarte subtil si practic nu se simte.
Am apreciat-o cu toata familia, am servit cu cateva bucatele si alti copii (chiar mai mofturosi la mancare), care au terminat-o in cateva secunde cu multa pofta. Recomand neaparat sa incercati reteta de placinta rapida cu dovlecei, este salvatoare si nu necesita ingrediente sofisticate.
Spalati dovleceii si ii dati prin razatoarea cu gauri medii.
Adaugati peste ei 0.5 lingurita de sare, amestecati si lasati in bol sa se inmoaie timp de 10 minute.
Apoi puneti toti dovleceii intr-un prosop de bucatarie subtire si ii scurgeti bine de apa care o lasa. Observati cat de multa este...
Acum puneti intr-un bol 4 oua, 80ml lapte, 80ml ulei, dovleceii scursi de apa, 0.5 lingurita de sare si amestecati totul bine cu un tel.
Adaugati tot aici 250g de faina si 2 lingurite de praf de copt, iarasi amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Sfaramati cu degetele branza feta si o adaugati in aluat, amestecati totul atent cu o lingura.
Daca nu gasiti si nu aveti branza feta, luati oricare alta branza mai maturata si care va place la gust.
Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor, aici este una de 26cm in diametru.
Turnati in ea aluatul de placinta rapida cu dovlecei si branza, nivelati cu o lingura si puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute.
Dupa ce se rumeneste frumos, o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet pe masa, apoi o puteti portiona si savura.
Este foarte simpla si delicioasa, recomand!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.