Brioșe cu ciocolată și afine

Pasiunea pentru brioșe continuă la fetele mele, iar cu această rețetă de brioșe am dat lovitura - mi-au spus că sunt cele mai bune mâncate vreodată... Și într-adevăr au ieșit minunate, pufoase, fragede, aromate și cu o notă de fresh de la afine.

În aceste brioșe cu ciocolată ușor și fără probleme puteți înlocui afinele cu orice fructe preferate sau de sezon (recomand să folosiți fructe cu mai puțină zeamă/suc în ele), chiar și congelate, sau puneți bucățele de ciocolată, fructe uscate, etc.

Ingrediente
Făină albă
200 g
   
Zahăr
100 g
   
Cacao pudră
2 linguri
   
Praf de copt
10 g
   
Unt topit
90 g
   
Ouă
2 buc
   
Lapte
150 ml
   
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Afine
1 pahar
sau orice alte fructe preferați, proaspete/congelate, ori bucățele de ciocolată, fructe uscate, etc.
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol mic amestecați 200 g de făină, 100 g de zahăr, 2 linguri cacao pudră și 10 g praf de copt.

Brioșe cu ciocolată și afine - Pas 1
Pas 2

În alt bol mai mare amestecați 2 ouă, 150 ml de lapte, 90 g unt topit și esență de vanilie.

Brioșe cu ciocolată și afine - Pas 2
Pas 3

Adăugați aici mix-ul de ingrediente uscate de la pasul 1.

Amestecați bine din nou cu telul până nu mai sunt cocoloașe în aluat.

Brioșe cu ciocolată și afine - Pas 3
Pas 4

La final puneți afinele (sau orice alte fructe/umpluturi preferați), amestecați atent cu lingura.

Dacă folosiți fructe congelate nu este nevoie să le decongelați dinainte.

Brioșe cu ciocolată și afine - Pas 4
Pas 5

Umpleți formele pentru brioșe cu această compoziție, aveți grijă să nu puneți mai mult decât jumătate sau 2/3 din formă - cresc foarte bine și se vor deforma dacă le umpleți complet.

Brioșe cu ciocolată și afine - Pas 5
Pas 6

Din ingredientele de mai sus am obținut 18 brioșe de dimensiune medie.

Apropo, eu folosesc forme din silicon și nu le ung cu nimic, dacă aveți forme clasice din tablă ar fi bine să le ungeți cu ulei sau folosiți hârtie de copt pentru brioșe.

Brioșe cu ciocolată și afine - Pas 6
Pas 7

Brioșele cu ciocolată se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 20-25 de minute, sau până trec testul scobitorii.

După acest timp lăsați-le puțin să se răcească, apoi scoateți din forme și savurați cu toată familia.

Poftă Bună!

Brioșe cu ciocolată și afine - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc (18-20 de brioșe medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min