Brioșe cu lămâie și dovlecei

Știați că dovleceii se potrivesc minunat în orice aluat de tip pandișpan dulce? Adică puteți obține niște brioșe sau prăjituri foarte fragede, cu ingredient surpriză pentru cei mai mofturoși membri ai familiei. Copiii mei au fost încântați de aceste brioșe aromate cu lămâie și dovlecei, nu și-au dat seama deloc de ingredientele pe care le-am pus acolo.

Fiindcă dovleceii au gust și aromă neutre, puteți face diverse combinații de ingrediente preferate. Mi se pare că această rețetă de brioșe cu dovlecei și aromă de lămâie este una din cele mai reușite, deci cu siguranță o voi mai repeta!

În rețeta de mai jos am avut zucchini, coaja lor verde adaugă ceva bucățele de culoare în textura brioșelor, în rest totul este la fel ca și cum aș fi folosit dovlecei clasici.

Ingrediente
Dovlecei
200 g
   
Lămâie
1 buc
   
Unt topit
120 g
   
Zahăr
180 g
   
Ouă
2 buc
   
Sare
0.5 lingurite
   
Făină albă
250 g
   
Praf de copt
10 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Spălați bine lămâia și răzuiți coaja (partea galbenă de pe ea), folosind răzătoarea cu găuri fine.

Stoarceți zeama dintr-o jumătate de lămâie, cealaltă o folosiți la alte băuturi/mâncăruri.

Brioșe cu lămâie și dovlecei - Pas 1
Pas 2

Treceți dovlecelul prin răzătoarea cu găuri medii.

Brioșe cu lămâie și dovlecei - Pas 2
Pas 3

Adăugați peste acesta 2 ouă, 120g unt topit, 180g zahăr, 0.5 linguriță de sare, coaja rasă și zeama de lămâie.

Amestecați totul bine cu un tel.

Brioșe cu lămâie și dovlecei - Pas 3
Pas 4

Adăugați făina și praful de copt, iarăși amestecați bine cu telul până nu mai sunt cocoloașe în aluat.

Brioșe cu lămâie și dovlecei - Pas 4
Pas 5

Ar trebui să obțineți un aluat lichid, dar puțin mai dens, ca o smântână.

Brioșe cu lămâie și dovlecei - Pas 5
Pas 6

Umpleți cu el 2/3 din formele pentru brioșe, eventual așternute cu hârtie de brioșe dacă nu sunt din silicon ca ale mele.

Eu am obținut 17 brioșe medii din aceste cantități.

Brioșe cu lămâie și dovlecei - Pas 6
Pas 7

Coaceți brioșele cu lămâie și dovlecei în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute, sau până se rumenesc uniform și trec testul scobitorii.

După ce le scoateți din cuptor, lăsați-le pe masă să se răcească minim 1 oră înainte de servire și degustare.

Sunt foarte aromate, gustoase și fragede, noi le-am savurat cu mare plăcere.

Poftă Bună!

Brioșe cu lămâie și dovlecei - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 17 buc ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min