Sunt absolut fantastice aceste brioșe cu afine, în sfârșit am găsit rețeta perfectă și vreau neapărat să le încercați - faceți o bucurie copiilor, dar și vouă! Cred că este rețeta de brioșe la care am primit cele mai multe aprecieri, pe bună dreptate după părerea mea. Chiar și a 2-a zi brioșele sunt deosebit de aromate, fragede, moi și fac contrast bun cu afinele din compoziție.
Cu siguranță, puteți să preparați această rețetă de brioșe cu afine folosind și alte fructe, cu siguranță nu aveți cum să le stricați.
Într-un bol mai mare amestecați cu telul cele 2 ouă, 200g de zahăr, 0.5 linguriță de sare și esența de vanilie.
Apoi adăugați 120ml ulei și 160g smântână, amestecați bine după fiecare.
Puneți 250g de făină și 10g praf de copt, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Spălați afinele într-o sită sub jet de apă rece, lăsați puțin să se scurgă.
Le mutați într-o farfurie și adăugați peste ele 1 lingură de făină, amestecați atent cu lingura.
Dacă folosiți afine congelate, nu trebuie decongelate dinainte, le amestecați cu făină imediat după ce le scoateți din congelator.
Adăugați-le în aluatul de brioșe, amestecați atent cu o lingură toată compoziția.
Umpleți formele de brioșe în proporție de 2/3 din volum, lăsați puțin loc să crească.
La mine sunt forme de silicon, nu le aștern cu hârtie și nu le ung cu ulei.
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute, sau până se rumenesc uniform.
Lăsați să se răcească complet în forme, apoi atent le scoateți și savurați cu toată familia, sunt deosebit de fragede și gustoase.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.