Am încercat luna trecută această rețetă de pui cu smântână în varianta georgiană și a fost foarte apreciată de toată familia. Este o mâncare foarte gustoasă, aromele se combină minunat, carnea e fragedă, neapărat să încercați și poate să diversificați puțin meniul familiei. Nu vă trebuie ingrediente deosebite, doar o altfel de combinație și vă bucurați de gusturi noi, mai interesante.
Ca și la orice altă mâncare de pui cu smântână puteți alege orice garnitură preferată - piure de cartofi, orez, etc. Dar și simplu cu pâine, eventual o salată pe lângă, va fi absolut delicioasă.
Asezonați pulpele de pui pe toate părțile cu puțină sare, piper, boia de ardei și eventual alte mirodenii preferate.
Într-o tigaie topiți untul și puneți la prăjit carnea. Întoarceți pe ambele părți până se rumenește frumos.
În acest timp puteți să curățați și tocați mărunt usturoiul.
Scoateți carnea din tigaie și puneți repede la călit usturoiul tocat, amestecați.
Lăsați-l 1 minut, apoi turnați smântâna lichidă și jumătate de pahar de apă, amestecați.
Când sosul începe să fiarbă, puneți în el bucățile de pui prăjit, acestea ar trebui să fie bine adâncite acolo.
Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute, sau până carnea este moale.
Pe parcursul fierberii mai întoarceți bucățile de carne pe cealaltă parte, să se gătească uniform.
Când vedeți că este gătită bine carnea, observați consistența sosului. Dacă este încă prea lichid, faceți focul mare și lăsați să fiarbă repede și intens până se îngroașă la consistența care vă place.
Gustați de sare și o potriviți după gust, adăugați deasupra pătrunjelul tocat și închideți focul.
Serviți cu orice garnitură preferată și savurați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.