Am incercat luna trecuta aceasta reteta de pui cu smantana in varianta georgiana si a fost foarte apreciata de toata familia. Este o mancarea foarte gustoasa, aromele se combina minunat, carnea e frageda, neaparat sa incercati si poate sa diversificati putin meniul familiei. Nu va trebuie ingrediente deosebite, doar o altfel de combinatie si va bucurati de gusturi noi, mai interesante.
Ca si la orice alta mancare de pui cu smantana puteti alege orice garnitura preferata - piure de cartofi, orez, etc. Dar si simplu cu paine, eventual o salata pe langa, va fi absolut delicioasa.
Asezonati pulpele de pui pe toate partile cu putina sare, piper, boia de ardei si eventual alte mirodenii preferate.
Intr-o tigaie topiti untul si puneti la prajit carnea. Intoarceti pe ambele parti pana se rumeneste frumos.
In acest timp puteti sa curatati si tocati marunt usturoiul.
Scoateti carnea din tigaie si puneti repede la calit usturoiul tocat, amestecati.
Lasati-l 1 minut, apoi turnati smantana lichida si jumatate de pahar de apa, amestecati.
Cand sosul incepe sa fiarba, puneti in el bucatile de pui prajit, acestea ar trebui sa fie bine adancite acolo.
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute, sau pana carnea este moale.
Pe parcursul fierberii mai intoarceti bucatile de carne pe cealalta parte, sa se gateasca uniform.
Cand vedeti ca este gatita bine carnea, observati consistenta sosului. Daca este inca prea lichid, faceti focul mare si lasati sa fiarba repede si intens pana se ingroasa la consistenta care va place.
Gustati de sare si o potriviti dupa gust, adaugati deasupra patrunjelul tocat si inchideti focul.
Serviti cu orice garnitura preferata si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.