Niște brioșe absolut delicioase, fragede, frumoase, rapide și deosebite - o mare delectare pentru toți cei care iubesc dovleacul, dar mai ales o surpriză pentru mofturoșii care nu-l agreează. Au fost apreciate și de copii, care mă tot întrebau cu ce sunt, pentru că nu observau bucățile mici de dovleac.
Mie îmi place să pregătesc aceste brioșe cu dovleac mai ales ca o gustare pentru școală și fetele sunt foarte mulțumite. Deci le recomand cu mare încredere, sunt foarte simplu de preparat și cu siguranță le veți savura cu toată familia.
Într-un bol amestecați bine cu telul - 2 ouă, 200g de zahăr, 1 linguriță esență de vanilie și 0.5 linguriță de sare.
Turnați 120ml ulei și amestecați până se încorporează.
Puneți 160g de iaurt, iarăși amestecați.
Adăugați 250g de făină și 10g praf de copt, amestecați bine cu telul până nu mai sunt cocoloașe.
Curațați dovleacul de coajă și semințe, apoi îl tăiați cuburi medii cât să le prelucreze bine un blender/robot/chopper.
Le adăugați în robot și mărunțiți bine, dar încercați să nu le faceți piure - trebuie să fie ca niște firimituri.
Adăugați dovleacul mărunțit în aluatul de brioșe pregătit mai sus și amestecați bine.
Umpleți formele de brioșe în proporție de 2/3 cu aluat, să fie loc și de creștere.
Formele de silicon nu trebuie unse și acoperite cu nimic, cele clasice ar fi bine să le ungeți cu ulei sau așternute cu hârtie de brioșe.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute, sau până se rumenesc uniform.
După cuptor lăsați brioșele cu dovleac să se răcească complet în forme, apoi le scoateți și savurați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.