Niste briose absolut delicioase, fragede, frumoase, rapide si deosebite - o mare delectare pentru toti cei care iubesc dovleacul, dar mai ales o surpriza pentru mofturosii care nu-l agreeaza. Au fost apreciate si de copii, care ma tot intrebau cu ce sunt, pentru ca nu observau bucatile mici de dovleac.
Mie imi place sa pregatesc aceste briose cu dovleac mai ales ca o gustare pentru scoala si fetele sunt foarte multumite. Deci le recomand cu mare incredere, sunt foarte simplu de preparat si cu siguranta le veti savura cu toata familia.
Intr-un bol amestecati bine cu telul - 2 oua, 200g de zahar, 1 lingurita esenta de vanilie si 0.5 lingurita de sare.
Turnati 120ml ulei si amestecati pana se incorporeaza.
Puneti 160g de iaurt, iarasi amestecati.
Adaugati 250g de faina si 10g praf de copt, amestecati bine cu telul pana nu mai sunt cocoloase.
Curatati dovleacul de coaja si seminte, apoi il taiati cuburi medii cat sa le prelucreze bine un blender/robot/chopper.
Le adaugati in robot si maruntiti bine, dar incercati sa nu le faceti piure - trebuie sa fie ca niste firimituri.
Adaugati dovleacul maruntit in aluatul de briose pregatit mai sus si amestecati bine.
Umpleti formele de briose in proportie de 2/3 cu aluat, sa fie loc si de crestere.
Formele de silicon nu trebuie unse si acoperite cu nimic, cele clasice ar fi bine sa le ungeti cu ulei sau asternute cu hartie de briose.
Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30-40 de minute, sau pana se rumenesc uniform.
Dupa cuptor lasati briosele cu dovleac sa se raceasca complet in forme, apoi le scoateti si savurati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.