De ceva timp cochetez cu ideea să-mi alint fetele cu niște Cake Pops de casă, am observat că sunt tot mai populare și le plac enorm copiilor. Bineînțeles am studiat diverse variante și rețete, după care mi-am dat seama că sunt foarte ușor de adaptat după orice gust și poftă. Important este să folosiți ca bază un pandișpan (orice aromă și gust preferați), sau chiar niște biscuiți, eu am ales acum să fie cu aromă de banane.
Vedeți mai jos toate detaliile și explicațiile, cel mai tare lucru este că le puteți adapta ușor pentru orice gust de mofturos, vegan sau pofticios. Copiii pot participa și ei la glazurarea și ornarea cu decorațiuni, deci aveți încă o posibilă activitate de făcut cu ei în bucătărie.
Rețeta de Cake Pops cu banane și ciocolată am preparat-o cu Zahărul Mărgăritar, marca Agrana și apropo, sunteți invitați să urmăriți pagina de Facebook Zahăr Margaritar pentru un Concurs minunat care se va desfășura în luna decembrie, detaliile le veți găsi acolo.
Într-un bol mai mare puneți 240g de zahăr (aici Mărgăritar Zahăr Alb Cristal) și 150g de unt moale, amestecați totul bine cu un mixer.
Și apropo, sunteți invitați să urmăriți pagina de Facebook Zahăr Margaritar pentru un Concurs minunat care se va desfășura în luna decembrie, detaliile le veți găsi acolo.
Adăugați 2 ouă, iarăși amestecați bine cu mixerul.
Pisați cu furculița 3 banane bine coapte.
Le adăugați în compoziția de unt, zahăr și ouă, amestecați.
Puneți 300g de făină și 10g praf de copt, amestecați cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe în aluat.
Dacă vă plac și aveți la îndemână, puteți adăuga o mână de nuci în aluat, aproximativ 50g, le amestecați și pe ele.
Puneți aluatul într-o formă de cuptor așternută cu hârtie de copt. Eu am folosit o formă rotundă de 28cm, dar e bună și una de chec, sau oricare aveți la îndemână.
Puneți acest chec cu banane în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 35-40 minute.
După coacere lăsați să se răcească complet pe masa de bucătărie.
Când s-a răcit complet îl puteți rupe bucăți și mărunțiți cât mai fin cu mâinile, până obțineți firimituri.
După cum vă spuneam în descriere, puteți adapta rețeta cu oricare pandișpan preferați - de vanilie, ciocolată, etc. La fel ca bază se pot folosi biscuiții.
Părțile mai grunjoase le puteți mărunți cu o răzătoare sau robotul de bucătărie.
Acum vom prepara o glazură-lipici ca să le țină foarte bine împreună aceste firimituri.
Deci, într-un bol puneți 2 banane, 2 linguri de lapte și 200g de zahăr pudră (aici Mărgăritar Zahăr Pudră).
Amestecați bine totul cu un blender vertical, până obțineți o pastă uniformă și lichidă.
Adăugați treptat câte puțină glazură în firimiturile de chec, amestecați.
S-ar putea să nu o folosiți pe toată, depinde cât de uscate sunt.
Periodic testați aluatul de Cake Pops - trebuie să fie ca o plastilină fermă și să se formeze ușor biluțe care nu se desfac și nu sunt fărâmicioase.
Nu vă grăbiți să adăugați prea multă glazură, cake pops-urile prea moi le veți modela și lucra mai greu.
Apoi formați biluțe pe care le aranjați într-o tavă așternută cu hârtie de copt sau folie de plastic.
Le puneți la frigider pentru 1-2 ore, sau la congelator 30 minute.
În acest timp pregătiți bețișoarele pentru cake pops - eu am tăiat în jumătate niște bețe de frigărui simple.
Apoi topiți pe baie de aburi sau la microunde 200g de ciocolată neagră (sau albă) cu 50g de unt. Amestecați bine totul, să fie o compoziție uniformă.
Ca suport pentru uscarea cake pops-urilor am folosit o franzelă integrală mai densă, învelită în folie de plastic să nu se murdărească dacă mai picură ciocolata peste ea.
Deci ne apucăm să formăm efectiv prăjiturelele:
- înfigeți un bețișor în biluțele formate mai sus și răcite;
- le treceți prin glazura de ciocolată, scuturați ușor și le presărați cu ceva decorațiuni, biluțe comestibile.
Bețișoarele cu cake pops-urile umede le adânciți atent în franzelă, să rămână vertical și stabil acolo.
După ce le-ați modelat pe toate (eu am făcut 2 ture cu aceeași franzelă, sau cumpărați 2 pâini din start), puneți-le la frigider pentru 2 ore sau mai mult.
După ce s-au răcit și la servire le puteți pune în pahare (eventual umplute cu zahăr pentru stabilitate).
La noi au fost foarte apreciate, au textura de salam de biscuiți cu un ușor gust de banane și ciocolată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.