De ceva timp cochetam cu ideea să-mi alint fetele cu niște Cake Pops de casă, am observat că sunt tot mai populare și le plac enorm copiilor. Bineințeles am studiat diverse variante și rețete, după care mi-am dat seama că sunt foarte ușor de adaptat după orice gust și poftă. Important este să folosiți ca bază un pandișpan (orice aromă și gust preferați), sau chiar niște biscuiți, eu am ales acum să fie cu aromă de banane.
Vedeți mai jos toate detaliile si explicațiile, cel mai tare lucru este că le puteți adapta ușor pentru orice gust de mofturos, vegan sau pofticios. Copiii pot participa și ei la glazurarea și ornarea cu decorațiuni, deci aveți încă o posibilă activitate de făcut cu ei în bucătărie.
Rețeta de Cake Pops cu banane și ciocolată am preparat-o cu Zahărul Mărgăritar, marca Agrana și apropo, sunteți invitați să urmăriți pagina de Facebook Zahar Margaritar pentru un Concurs minunat care se va desfășura în luna decembrie, detaliile le veți găsi acolo.
Intr-un bol mai mare puneti 240g de zahar (aici Margaritar Zahar Alb Cristal) si 150g de unt moale, amestecati totul bine cu un mixer.
Și apropo, sunteți invitați să urmăriți pagina de Facebook Zahar Margaritar pentru un Concurs minunat care se va desfășura în luna decembrie, detaliile le veți găsi acolo.
Adaugati 2 oua, iarasi amestecati bine cu mixerul.
Pisati cu furculita 3 banane bine coapte.
Le adaugati in compozitia de unt, zahar si oua, amestecati.
Puneti 300g de faina si 10g praf de copt, amestecati cu un tel sau mixer pana nu mai sunt cocoloase in aluat.
Daca va plac si aveti la indemana, puteti adauga o mana de nuci in aluat, aproximativ 50g, le amestecati si pe ele.
Puneti aluatul intr-o forma de cuptor asternuta cu hartie de copt. Eu am folosit o forma rotunda de 28cm, dar e buna si una de chec, sau oricare aveti al indemana.
Puneti acest chec cu banane in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aproximativ 35-40 minute.
Dupa coacere lasati sa se raceasca complet pe masa de bucatarie.
Cand s-a racit complet il puteti rupe bucati si maruntiti cat mai fin cu mainile, pana obtineti firimituri.
Dupa cum va spuneam in descriere, puteti adapta reteta cu oricare pandispan preferati - de vanilie, ciocolata, etc. La fel ca baza se pot folosi biscuitii.
Partile mai grunjoase le puteti marunti cu o razatoare sau robotul de bucatarie.
Acum vom prepara o glazura-lipici ca sa le tina foarte bine impreuna aceste firimituri.
Deci, intr-un bol puneti 2 banane, 2 linguri de lapte si 200g de zahar pudra (aici Margaritar Zahar Pudra).
Amestecati bine totul cu un blender vertical, pana obtineti o pasta uniforma si lichida.
Adaugati treptat cate putina glazura in firimiturile de chec, amestecati.
S-ar putea sa nu o folositi pe toata, depinde cat de uscate sunt.
Periodic testati aluatul de Cake Pops - trebuie sa fie ca o plastilina ferma si sa se formeze usor bilute care nu se desfac si nu sunt faramicioase.
Nu va grabiti sa adaugati prea multa glazura, cake pops-urile prea moi le veti modela si lucra mai greu.
Apoi formati bilute pe care le aranjati intr-o tava asternuta cu hartie de copt sau folie de plastic.
Le puneti la frigider pentru 1-2 ore, sau la congelator 30 minute.
In acest timp pregatiti betisoarele pentru cake pops - eu am taiat in jumatate niste bete de frigarui simple.
Apoi topiti pe baie de aburi sau la microunde 200g de ciocolata neagra (sau alba) cu 50g de unt. Amestecati bine totul, sa fie o compozitie uniforma.
Ca suport pentru uscarea cake pops-urilor am folosit o franzela integrala mai densa, invelita in folie de plastic sa nu se murdareasca daca mai picura ciocolata peste ea.
Deci ne apucam sa formam efectiv prajiturelele:
- infigeti un betisor in bilutele formate mai sus si racite;
- le treceti prin glazura de ciocolata, scuturati usor si le presarati cu ceva decoratiuni, bilute comestibile.
Betisoarele cu cake pops-urile umede le adanciti atent in franzela, sa ramana vertical si stabil acolo.
Dupa ce le-ati modelat pe toate (eu am facut 2 ture cu aceeasi franzela, sau cumparati 2 paini din start), puneti-le la frigider pentru 2 ore sau mai mult.
Dupa ce s-au racit si la servire le puteti pune in pahare (eventual umplute cu zahar pentru stabilitate).
La noi au fost foarte apreciate, au textura de salam de biscuiti cu un usor gust de banane si ciocolata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.