Foarte, foarte buni acești biscuiți cu mere improvizați de mine la o poftă, iar după câteva încercări am reușit să-i fac exact după gustul nostru - crocanți la exterior, fragezi, cu aromă fină de mere și scorțișoară. Felia de măr din interior le-a plăcut mult copiilor, este un fel de "cireașa de pe tort" în această rețetă.
Am lucrat rețeta de biscuiți cu mere folosind zahărul Mărgăritar de la Agrana, care în decembrie organizează un Concurs interesant pe pagina de Facebook Zahăr Mărgăritar, găsiți toate detaliile acolo.
În primul rând separați gălbenușul de albuș la un ou.
Gălbenușul îl vom folosi în aluat, iar albușul pentru decorul biscuiților cu mere.
Într-un bol mare puneți 200g de unt moale și 100g de zahăr.
În rețetă am folosit zahăr alb cristal Mărgăritar, nu uitați să urmăriți concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahăr Mărgăritar.
Puneți tot aici un ou și gălbenușul de ou separat la primul pas, o linguriță esență de vanilie și 3 linguri de smântână.
Amestecați totul bine cu un tel, sau la fel de bine puteți folosi un mixer pentru a prepara aluatul.
Adăugați 450g de făină și 10g praf de copt.
Începeți să amestecați totul cu un tel sau lingură.
Apoi când se formează firimituri, adunați aluatul cu mâinile.
La final veți obține un aluat moale și nelipicios, îl puneți la frigider pentru 10 minute.
În acest timp tăiați jumătăți 2 mere, le curățați de coajă și cotor.
Feliați fiecare jumătate de măr în bucăți de aproximativ 2-3mm grosime.
Presărați peste feliile de mere o linguriță de scorțișoară și amestecați atent.
Luați aluatul de biscuiți din frigider, îl presați puțin cu mâinile și treceți prin făină.
Întindeți cu făcălețul o foaie subțire de aproximativ 3mm grosime.
Cu o cană sau pahar tăiați cercuri din aluat.
Diametrul cănii folosite recomand să-l alegeți după mărimea feliilor de mere, depinde cât de mari sau mici mere aveți.
Resturile rămase după tăiatul cercurilor iarăși le adunați într-o bilă, o întindeți cu făcălețul și tăiați din nou cu cana.
Tot așa continuați până se termină tot aluatul.
Formăm biscuiții astfel:
- luați un cerc de aluat și pe o jumătate din el puneți o felie de măr cu scorțișoară;
- îndoiți cercul, formați o semilună uniformă;
- o ungeți deasupra cu puțin albuș de ou (de la pasul 1), folosind o pensulă;
- apoi treceți această porțiune lipicioasă prin zahărul cristal rămas (îl puneți într-o farfurie sau bol larg).
La fel formați și restul biscuiților, le aranjați pe parcurs cu partea zaharisită în sus într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, până se rumenesc ușor.
Lăsați să se răcească puțin, apoi savurați și observați cum arată secțiunea cu felia de măr la interior.
Foarte buni și fragezi acești biscuiți cu mere și scorțișoară, parcă ar fi niște mini plăcinte cu mere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.