Foarte, foarte buni acesti biscuiti cu mere improvizati de mine la o pofta, iar dupa cateva incercari am reusit sa-i fac exact dupa gustul nostru - crocanti la exterior, fragezi, cu aroma fina de mere si scortisoara. Felia de mar din interior le-a placut mult copiilor, este un fel de "cireasa de pe tort" in aceasta reteta.
Am lucrat reteta de biscuiti cu mere folosind zaharul Margaritar de la Agrana, care in decembrie organizeaza un Concurs interesant pe pagina de Facebook Zahar Margaritar, gasiti toate detaliile acolo.
In primul rand separati galbenusul de albus la 1 ou.
Galbenusul il vom folosi in aluat, iar albusul pentru decorul biscuitilor cu mere.
Intr-un bol mare puneti 200g de unt moale si 100g de zahar.
In reteta am folosit zahar alb cristal Margaritar, nu uitati sa urmariti concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahar Margaritar.
Puneti tot aici 1 ou si galbenusul de ou separat la primul pas, 1 lingurita esenta de vanilie si 3 linguri de smantana.
Amestecati totul bine cu un tel, sau la fel de bine puteti folosi un mixer pentru a prepara aluatul.
Adaugati 450g de faina si 10g praf de copt.
Incepeti sa amestecati totul cu un tel sau lingura.
Apoi cand se formeaza firimituri, adunati aluatul cu mainile.
La final veti obtine un aluat moale si nelipicios, il puneti la frigider pentru 10 minute.
In acest timp taiati jumatati 2 mere, le curatati de coaja si cotor.
Feliati fiecare jumatate de mar in bucati de aproximativ 2-3mm grosime.
Presarati peste feliile de mere 1 lingurita de scortisoara si amestecati atent.
Luati aluatul de biscuiti din frigider, il presati putin cu mainile si treceti prin faina.
Intindeti cu facaletul o foaie subtire de aproximativ 3mm grosime.
Cu o cana sau pahar taiati cercuri din aluat.
Diametrul canii folosite recomand sa-l alegeti dupa marimea feliilor de mere, depinde cat de mari sau mici mere aveti.
Resturile ramase dupa taiatul cercurilor iarasi le adunati intr-o bila, o intindeti cu facaletul si taiati din nou cu cana.
Tot asa continuati pana se termina tot aluatul.
Formam biscuitii astfel:
- luati un cerc de aluat si pe o jumatate din el puneti o felie de mar cu scortisoara;
- indoiti cercul, formati o semiluna uniforma;
- o ungeti deasupra cu putin albus de ou (de la pasul 1), folosind o pensula;
- apoi treceti aceasta portiune lipicioasa prin zaharul cristal ramas (il puneti intr-o farfurie sau bol larg).
La fel formati si restul biscuitilor, le aranjati pe parcurs cu partea zaharisita in sus intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Coaceti-i in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc usor.
Lasati sa se raceasca putin, apoi savurati si observati cum arata sectiunea cu felia de mar la interior.
Foarte buni si fragezi acesti biscuiti cu mere si scortisoara, parca ar fi niste mini placinte cu mere.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.