S-a terminat vacanta si revenim la ritmul de scoala a copiilor, deci au inceput si pachetele cu gustari. In ultimul timp incerc sa le fac permanent ceva dulce de casa cu ingrediente simple, dar verificate, cu cat mai putini conservanti si chimicale. Briosele sunt intotdeauna preferatele fetelor, comode de luat la pachet, gustoase, aromate si moi, deci acum le-am pregatit aceasta reteta de briose cu stafide.
Foarte apreciate au fost, s-au terminat chiar prea repede, neaparat le voi mai repeta. Bineinteles puteti sa faceti briosele cu stafide, dar este loc si de improvizatie - le puteti inlocui cu merisoare uscate, nuci, bucatele de ciocolata, etc.
Intr-un bol adanc puneti 2 oua, 150g de zahar, un varf de lingurita de sare si 1 lingurita esenta de vanilie.
Amestecati totul bine cu un tel sau mixer.
Adaugati 100g de unt topit si 150ml iaurt, iarasi amestecati.
Puneti 220g de faina si 10g praf de copt, amestecati bine aluatul pana nu mai sunt cocoloase.
Spalati bine 100g de stafide cu apa calda, lasati sa se scurga intr-o sita, apoi puneti peste ele 1 lingura de faina si amestecati bine.
Acum adaugati-le in aluatul de briose, amestecati atent.
Umpleti pe jumatate formele de briose cu acest aluat.
Formele mele de briose sunt din silicon si nu trebuie unse cu nimic, daca aveti forme clasice de tabla, neparat le ungeti cu unt/ulei sau asterneti cu hartie de briose.
Coaceti briosele in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute, sau pana se rumenesc frumos.
Lasati sa se raceasca complet in forme, apoi le scoateti si savurati cu toata familia.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.