Combinația cu care nu aveți cum să dați greș, aromele se potrivesc minunat, iar copiii au fost încântați să savureze ca gustare la școală aceste brioșe cu banane și Nutella.
Pentru gust cât mai intens de banane recomand să le folosiți bine coapte, aproape maro la coajă. De fiecare dată mă minunez de aroma lor în prăjiturile de casă, este deosebit de plăcută și vă garantez că toată casa va mirosi a brioșe cu banane și Nutella.
Într-un bol amestecați cele 220g de făină cu 10g praf de copt și un vârf de linguriță de sare.
Mărunțiți bananele cu o furculiță.
În alt bol puneți 2 ouă, 150g de zahăr, bananele pisate și 125g de unt topit și puțin răcorit.
Amestecați totul bine cu un tel.
Adăugați aici compoziția de făină de la pasul 1, amestecați totul foarte bine până nu mai sunt cocoloașe.
Umpleți formele pe 2/3 cu aluatul de brioșe.
Dacă folosiți forme de silicon, nu este nevoie să le ungeți. Dacă aveți forme clasice de tablă, le ungeți cu ulei sau acoperiți cu hârtie de copt pentru brioșe.
Adăugați deasupra câte 1 linguriță de Nutella.
Cu o scobitoare sau vârful unui cuțit atent distribuiți un pic pastă de ciocolată prin forma cu aluatul de brioșe. O puteți adânci mai mult sau mai puțin, cum vă place.
La mine au ieșit 21 de brioșe din aceste cantități, le puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau până se rumenesc uniform.
După cuptor lăsați să se răcească complet în forme, apoi le puteți scoate și savura cu toată familia.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.