Combinatia cu care nu aveti cum sa dati gres, aromele se potrivesc minunat, iar copiii au fost incantati sa savureze ca gustare la scoala aceste briose cu banane si Nutella.
Pentru gust cat mai intens de banane recomand sa le folositi bine coapte, aproape maro la coaja. De fiecare data ma minunez de aroma lor in prajiturile de casa, este deosebit de placuta si va garantez ca toata casa va mirosi a briose cu banane si Nutella.
Intr-un bol amestecati cele 220g de faina cu 10g praf de copt si un varf de lingurita de sare.
Maruntiti bananele cu o furculita.
In alt bol puneti 2 oua, 150g de zahar, bananele pisate si 125g de unt topit si putin racorit.
Amestecati totul bine cu un tel.
Adaugati aici compozitia de faina de la pasul 1, amestecati totul foarte bine pana nu mai sunt cocoloase.
Umpleti formele pe 2/3 cu aluatul de briose.
Daca folositi forme de silicon, nu este nevoie sa le ungeti. Daca aveti forme clasice de tabla, le ungeti cu ulei sau acoperiti cu hartie de copt pentru briose.
Adaugati deasupra cate 1 lingurita de Nutella.
Cu o scobitoare sau varful unui cutit atent distribuiti un pic pasta de ciocolata prin forma cu aluatul de briose. O puteti adanci mai mult sau mai putin, cum va place.
La mine au iesit 21 de briose din aceste cantitati, le puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana se rumenesc uniform.
Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet in forme, apoi le puteti scoate si savura cu toat familia.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.