Vreau sa va arat astazi neaparat aceasta reteta de biscuiti cu lamaie, rapizi, fragezi, ieftini - una din cele mai reusite si de notat/executat obligatoriu cu prima ocazie. Au avut un mare succes la toata lumea, copiii imi cer periodic sa le repet pentru gustarea de la scoala.
Desi aroma de lamaie se potriveste minunat in aceasta reteta de biscuiti fragezi, le puteti improviza cu orice alta combinatie de arome preferati - vanilie, scortisoara, portocale, etc. Modul de ornare si finalizare este genial, din cateva miscari simple si un pahar cu latura subtire, obtineti niste biscuiti foarte frumosi si atractivi. Glazura formata aduce si ea un plus de gust si textura crocanta acestor biscuiti cu lamaie.
Intr-un bol adanc puneti 2 oua, 200g de zahar, 200ml ulei si coaja rasa de la 1 lamaie.
Amestecati bine compozitia cat sa fie uniforma.
Adaugati 400g de faina si 10g praf de copt.
Incepeti sa amestecati totul mai intai cu o lingura, pana se aduna toate ingredientele.
Apoi framantati aluatul cu mainile, il scoateti eventual pe masa, pana devine uniform si moale, ca o plastilina.
Rupeti bucati din el, formati bilute, apoi le turtiti putin cu degetele.
Turnati zahar intr-o farfurie si puneti turtita de biscuite cu una din fete pe el, putin presati si aranjati in tava de cuptor cu zaharul in sus.
Alegeti un pahar cu marginile ceva mai subtiri si decorati biscuitii apasand din loc in loc, formand dungi.
Coaceti biscuitii in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 minute, pana observati ca la fund sunt mai roz.
Lasati putin sa se racoreasca, apoi serviti cu mare placere, sunt absolut deliciosi!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.