Vreau să vă arăt astăzi neapărat această rețetă de biscuiți cu lămâie, rapizi, fragezi, ieftini - una din cele mai reușite și de notat/executat obligatoriu cu prima ocazie. Au avut un mare succes la toată lumea, copiii îmi cer periodic să le repet pentru gustarea de la școală.
Deși aroma de lămâie se potrivește minunat în această rețetă de biscuiți fragezi, le puteți improviza cu orice altă combinație de arome preferați - vanilie, scorțișoară, portocale, etc. Modul de ornare și finalizare este genial, din câteva mișcări simple și un pahar cu latură subțire, obțineți niște biscuiți foarte frumoși și atractivi. Glazura formată aduce și ea un plus de gust și textură crocantă acestor biscuiți cu lămâie.
Într-un bol adânc puneți 2 ouă, 200g de zahăr, 200ml ulei și coaja rasă de la 1 lămâie.
Amestecați bine compoziția cât să fie uniformă.
Adăugați 400g de făină și 10g praf de copt.
Începeți să amestecați totul mai întâi cu o lingură, până se adună toate ingredientele.
Apoi frământați aluatul cu mâinile, îl scoateți eventual pe masă, până devine uniform și moale, ca o plastilină.
Rupeți bucăți din el, formați biluțe, apoi le turtiți puțin cu degetele.
Turnați zahăr într-o farfurie și puneți turtita de biscuite cu una din fețele pe el, puțin presați și aranjați în tava de cuptor cu zahărul în sus.
Alegeți un pahar cu marginile ceva mai subțiri și decorați biscuiții apăsând din loc în loc, formând dungi.
Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 minute, până observați că la fund sunt mai roz.
Lăsați puțin să se răcorească, apoi serviți cu mare plăcere, sunt absolut delicioși!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.