Acești biscuiți cu banane și nuci i-am improvizat din necesitatea de a face ceva ca gustare pentru copii la școală, dar și pentru a utiliza niște banane foarte coapte și moi. Eu zic că au ieșit foarte bine, cu aromă minunată de banane, unt și nuci, plus învelișul crocant de zahăr brun - fetele mi-au zis că le plac mult, deci să le mai fac.
Într-un bol adânc puneți 200g de unt moale și 150g de zahăr, amestecați bine cu o lingură.
Curațați bananele de coajă și le pisați bine cu o furculiță.
Adăugați-le în compoziția de unt, tot aici turnați 50ml de lapte, amestecați.
Puneți 150g de nuci măcinate (le mărunțiți cât vreți voi de tare), amestecați.
La final adăugați 550g de făină și 10g praf de copt.
Amestecați mai întâi totul cu o lingură, în funcție de tipul făinii s-ar putea să mai fie nevoie să adăugați și restul de 50g din rețetă, sau chiar mai mult.
Important este ca la final să obțineți un aluat moale și nelipicios, ca o plastilină. Îl mai frământați puțin cu mâinile pe masă, să fie cât mai uniform.
Tăiați din aluat bucățele puțin mai mari decât o nucă și le modelați în formă de cilindru.
Apoi îl turtiți cu degetele și obțineți un oval.
Într-o farfurie puneți 1 pahar de zahăr simplu, de trestie sau brun.
Așezați cu fața în jos ovalul de biscuite peste acest zahăr și presați puțin.
Cu marginile unui pahar ornați partea zaharisită, doar apăsați ușor și faceți niște dungi în biscuite.
Astfel formați prima tavă de biscuiți și-i așezați într-o tavă așternută cu hârtie de copt.
Coaceți biscuiții cu banane și nuci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-40 de minute, sau până se rumenesc ușor.
Până se coace prima tavă de biscuiți, recomand să modelați biscuiții din următoarea tură.
Sunt absolut delicioși calzi sau reci, cu siguranță le voi mai face și în alte zile.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.