Acesti biscuiti cu banane si nuci i-am improvizat din necesitatea de a face ceva ca gustare pentru copii la scoala, dar si pentru a utiliza niste banane foarte coapte si moi. Eu zic ca au iesit foarte bine, cu aroma minunata de banane, unt si nuci, plus invelisul crocant de zahar brun - fetele mi-au zis ca le plac mult, deci sa le mai fac.
Intr-un bol adanc puneti 200g de unt moale si 150g de zahar, amestecati bine cu o lingura.
Curatati bananele de coaja si le pisati bine cu o furculita.
Adaugati-le in compozitia de unt, tot aici turnati 50ml de lapte, amestecati.
Puneti 150g de nuci macinate (le maruntiti cat vreti voi de tare), amestecati.
La final adaugati 550g de faina si 10g praf de copt.
Amestecati mai intai totul cu o lingura, in functie de tipul fainii s-ar putea sa mai fie nevoie sa adaugati si restul de 50g din reteta, sau chiar mai mult.
Important este ca la final sa obtineti un aluat moale si nelipicios, ca o plastilina. Il mai framantati putin cu mainile pe masa, sa fie cat mai uniform.
Taiati din aluat bucatele putin mai mari decat o nuca si le modelati in forma de cilindru.
Apoi il turtiti cu degetele si obtineti un oval.
Intr-o farfurie puneti 1 pahar de zahar simplu, de trestie sau brun.
Asezati cu fata in jos ovalul de biscuite peste acest zahar si presati putin.
Cu marginile unui pahar ornati partea zaharisita, doar apasati usor si faceti niste dungi in biscuite.
Astfel formati prima tava de biscuiti si-i asezati intr-o tava asternuta cu hartie de copt.
Coaceti biscuitii cu banane si nuci in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30-40 de minute, sau pana se rumenesc usor.
Pana se coace prima tava de biscuiti, recomand sa modelati biscuitii din urmatoarea tura.
Sunt absolut deliciosi calzi sau reci, cu siguranta le voi mai face si in alte zile.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.