Atat de laudat si apreciat a fost acest chec cu lapte condensat, chiar nu ma asteptam cand am incercat sa-l fac prima data. A trebuit sa lucrez putin la reteta, s-o adaptez gusturilor noastre, dar a iesit pana la urma minunat - are un gust foarte intens de lapte (nu trebuie sa mai adaugati alti aromatizatori, nici macar vanilie), textura potrivit de pufoasa, este fraged si mult timp asa se mentine.
Copiii mi-l cer mereu, deci checul cu lapte condensat este un alint adevarat cand vreau sa le fac pe plac. Apropo, se poate adapta usor ca blat de tort sau prajitura, combinat cu fructe, niste crema de vanilie cu siguranta va fi un succes.
Intr-un bol adanc puneti 2 oua, 100g de zahar si 20ml de ulei.
Turnati o conserva de 390g de lapte condensat, din acela dens.
Apoi puneti 160g de iaurt si amestecati totul bine cu lingura sau un tel.
Adaugati 200g de faina si 10g praf de copt.
Amestecati totul bine cu un tel sau mixer pana nu mai sunt cocoloase.
Turnati acest aluat intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt.
Coaceti checul cu lapte condensat in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, sau pana se rumeneste uniform.
Mai sigur ar fi sa-i faceti testul scobitorii.
Lasati sa se raceasca 2-3 ore apoi puteti sa-l taiati si savurati, este absolut minunat - aromat, fraged, moale, chiar deosebit.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.