Atât de lăudat și apreciat a fost acest chec cu lapte condensat, chiar nu mă așteptam când am încercat să-l fac prima dată. A trebuit să lucrez puțin la rețetă, s-o adaptez gusturilor noastre, dar a ieșit până la urmă minunat - are un gust foarte intens de lapte (nu trebuie să mai adăugați alți aromatizatori, nici măcar vanilie), textură potrivit de pufoasă, este fraged și mult timp așa se menține.
Copiii mi-l cer mereu, deci checul cu lapte condensat este un alint adevărat când vreau să le fac pe plac. Apropo, se poate adapta ușor ca blat de tort sau prăjitură, combinat cu fructe, niște cremă de vanilie cu siguranță va fi un succes.
Într-un bol adânc puneți 2 ouă, 100g de zahăr și 20ml de ulei.
Turnați o conservă de 390g de lapte condensat, din acela dens.
Apoi puneți 160g de iaurt și amestecați totul bine cu lingura sau un tel.
Adăugați 200g de făină și 10g praf de copt.
Amestecați totul bine cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe.
Turnați acest aluat într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt.
Coaceți checul cu lapte condensat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, sau până se rumenește uniform.
Mai sigur ar fi să-i faceți testul scobitorii.
Lăsați să se răcească 2-3 ore apoi puteți să-l tăiați și savurați, este absolut minunat - aromat, fraged, moale, chiar deosebit.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.