Astăzi vreau să vă arăt această combinație minunată învățată de la sora mea (la rândul ei a improvizat și adaptat în timp rețeta), de câțiva ani este una din mâncărurile mele preferate, mai ales în sezonul rece. Îmi place că este delicioasă caldă sau rece, ca mâncare completă, sau ca garnitură, ușor de adaptat cantitățile la gustul fiecăruia și cel mai important - încă o modalitate rapidă și delicioasă de a folosi sfecla roșie în meniul familiei.
De obicei pun fasole roșie din conservă, întotdeauna mă asigur că le am în debara anume pentru această mâncare de sfeclă. Cu siguranță puteți fierbe și fasole separat, cum vă este mai comod și preferați.
În primul rând curățați și spălați toate legumele, proporția la fiecare din ele în rețetă o puteți regla după propriul gust și poftă, dar sfecla trebuie să fie "vedeta".
Într-o tigaie mai mare turnați uleiul, adăugați ceapa tăiată cubulețe și căliți la foc mediu timp de 5 minute amestecând periodic.
În acest timp tăiați cubulețe mici, sau mai mari, sfecla cu morcovii.
Adăugați-le în tigaie când observați că ceapa abia începe să se rumenească ușor.
Amestecați totul bine și căliți la foc mediu timp de 10 minute.
Apoi adăugați toată conserva de fasole roșie, inclusiv și zeamă, amestecați bine.
Acum cel mai important este să căliți totul la foc mic (foarte important, ca să nu ardeți totul!), amestecând periodic.
Recomand neapărat să puneți și un capac deasupra, așa sfecla se va găti mai repede. Timpul de gătire poate varia, gustați periodic câte un cubuleț de sfeclă și vedeți dacă mai lăsați pe foc tigaia sau nu.
La final, când legumele au textura care vă place (eu prefer să le las ușor crocante chiar), potriviți de sare și piper negru măcinat după gust.
Este delicioasă și bună de servit imediat, caldă sau chiar rece, ca o salată de legume rădăcinoase.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.