Erau foarte populare în copilăria mea aceste fursecuri inele cu arahide, tot îmi stătea gândul la ele de ceva timp și uite că a venit momentul potrivit. Vi le recomand pentru orice ocazie, dar sunt minunate și în pachețelul copiilor de la școală - arată foarte bine, bineînțeles și la gust sunt absolut minunate.
Aluatul fraged și aroma lui de unt se combină perfect cu cea de arahide, iar în caz că aveți vreo problemă cu ele, le puteți înlocui cu orice fel de nuci aveți la îndemână.
Într-un bol adânc puneți 200g de unt moale, 125g de zahăr și 1 linguriță esență de vanilie. Amestecați totul bine cu o lingură sau mixer.
Adăugați 1 ou, iarăși amestecați.
Măsurați 375g de făină într-un bol mai mic, adăugați 1/4 de linguriță de praf de copt și 1/4 linguriță de sare, amestecați bine cu o lingură.
Adăugați compoziția de făină la cea de unt și amestecați totul bine, cu o lingură sau paleta mixerului de aluat fraged.
Aluatul obținut îl înveliți cu folie de plastic și puneți la frigider pentru 30 minute.
În acest timp tăiați cu un cuțit 200g de arahide, sau oricare alte nuci aveți și vă plac.
Dacă nu le aveți deja cumpărate coapte (fără sare!), puneți un pic arahidele la cuptor sau pe o tigaie să se rumenească puțin și să capete acea aromă fină.
Porniți cuptorul să se preîncălzească la 190 de grade și în acest timp modelăm biscuiții.
Mai întâi presați atent aluatul cu palmele și degetele, fiind fraged marginile au tendința să crape. Doar puțin îl adunați cu dosul palmei și din nou presați.
Apoi vă ajutați cu făina pe masă și întindeți cu făcălețul o foaie cam de 5-6mm grosime.
Tăiați cu o cană mai largă, sau pahar, cercuri de 8-10cm. Dacă aveți forme rotunde mai zimțate ar fi și mai bine, așa marginile vor arăta ceva mai frumos.
Resturile de aluat rămase după decuparea biscuiților le adunați într-o altă bilă, iarăși o întindeți cu făcălețul și formați alți biscuiți, continuați tot așa până terminați tot aluatul.
Cu un capac de la sticla de apă (sau ceva similar) decupați centrul de la cercurile de aluat, ca să formați niște inele.
Ungeți cu albuș de ou crud inelele formate.
Puneți biscuiții cu această parte lipicioasă în arahidele tăiate, ușor presați.
Ridicați, puteți să mai presărați niște bucățele deasupra dacă vreți stratul de alune să fie mai generos.
Astfel formați pe parcurs toți biscuiții, aranjați-i în tăvi de cuptor.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 15 minute, sau până încep să se rumenească ușor.
După cuptor lăsați să se răcească complet, apoi serviți și savurați cu toată familia, sunt aromați, fragezi și foarte buni.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.