Un aperitiv neașteptat de bun, l-am făcut doar din curiozitate dar mi-a plăcut atât de mult că sigur îl voi mai face și cu alte ocazii. Cel mai important este că se prepară super repede, cu ingrediente simple și arată foarte bine la o masă festivă.
Puneți la fiert pieptul de pui, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 30-40 de min. Apoi îl scoateți pe o farfurie și lăsați să se răcorească.
În acest timp pregătim omleta pentru ruladă.
Într-un bol puneți 3 linguri de maioneză, 3 ouă, 3 linguri de făină și un praf de sare. Bateți bine cu telul până se omogenizează.
Aici vedeți cum arată aluatul pentru omletă. Din această cantitate am făcut 2 omlete, mi-a ajuns exact pentru o masă festivă.
Încingeți o tigaie unsă cu puțin ulei, turnați jumătate din cantitatea de aluat și lăsați la un foc mediu până se rumenește.
Apoi o întoarceți atent cu o paletă și o mai rumeniți puțin și pe cealaltă parte.
Scoateți omleta pe o farfurie și lăsați puțin să se răcorească. La fel o preparați și pe a 2-a.
Acum pregătim rulada finală astfel.
Luați o omletă, o ungeți cu puțină maioneză, după preferință puteți adăuga și usturoi pisat în ea.
Mărunțiți un pic carnea de pui și o puneți peste maioneză. Peste ea presărați nucile mărunțite și ele.
Pătrunjelul îl tocați mărunt și presărați pe restul ingredientelor.
Rulați bine totul și la fel preparați a 2-a ruladă.
Apoi înainte de a servi rulada o tăiați și înfrumusețați cu verdeața preferată.
Este super delicioasă. Îmi părea foarte rău atunci că am făcut doar 2 rulade, s-a mâncat foarte repede și bine.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.