Aveam poftă de o prăjitură cu cireșe, dar și de una cu brânză; dilema s-a rezolvat repede după ce am zis să le combin, și bineînțeles, într-un mod cât mai simplu. Rezultatul ne-a surprins, a ieșit o prăjitură minunată cu gust complet și fresh de la cireșe; fetele mele tare au apreciat-o.
Neapărat să alegeți brânza mai grunjoasă și scursă bine de zer pentru această rețetă de prăjitură cu brânză și cireșe; o găsiți cam la toate magazinele, doar să vă uitați bine ce luați. Și bineînțeles, puteți înlocui cireșele cu orice fructe de sezon preferate - vișine, afine, coacăze, etc.
Amestecați într-un bol mai mare 4 ouă, 250 g zahăr și esență de vanilie.
Adăugați și încorporați treptat 100 ml de ulei.
Turnați 250 ml chefir sau iaurt mai lichid, amestecați.
La final puneți 350 g de făină și 10 g praf de copt, amestecați bine cu telul sau mixerul până nu mai sunt cocoloașe.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă mare de cuptor, cea de la cuptorul clasic și aragaz cu 4 ochiuri.
Turnați aluatul în ea și îl întindeți uniform cu o lingură pe toată suprafața.
Peste aluat presărați cu mâinile din loc în loc brânza de vaci.
La fel și cireșele.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute, sau până se rumenește uniform.
Lăsați să se răcească în tavă minim 30 de minute după cuptor.
Înainte de feliere și servire, o presărați cu puțin zahăr pudră; brânza nefiind dulce, are nevoie de puțin gust.
Apoi tăiați și savurați, este absolut delicioasă și foarte aromată.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.