O prăjitură americană mega populară, în fiecare sezon este publicată de mulți ani în revista "The New York Times", de aici și numele, bineînțeles. Pe bună dreptate este faima acestei prăjituri cu prune - ingredientele sunt simple și la îndemână, se prepară foarte rapid - câteva mișcări și deja o aveți la cuptor.
Gustul și mirosul sunt absolut fantastice, bate orice prăjitură cu prune pregătită de mine până acum, e fragedă, aromată și fină, familia mea a dat un "like" mare cu rugămintea să mai repet rețeta pe viitor.
Puneți într-un bol 110g unt moale, 150g de zahăr și un vârf de linguriță de sare.
Amestecați totul bine cu un mixer.
Adăugați 2 ouă, iarăși amestecați.
Puneți 130g de făină și 1 linguriță praf de copt, amestecați bine până nu mai sunt cocoloașe în aluat.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de 22-24cm în diametru, puteți unge și cu puțin unt pereții laterali.
Mutați aluatul în tavă, îl distribuiți uniform cu o lingură pe toată suprafața.
Spălați prunele, tăiați jumătăți și scoateți sâmburii.
Jumătățile de prune le aranjați cu secțiunea în jos pe toată suprafața prăjiturii.
Deasupra presărați puțin zahăr de trestie brun și scorțișoară.
Coaceți prăjitura cu prune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute, sau până se rumenește uniform.
Lăsați să se răcească complet în tavă măcar 1 oră, apoi porționați și serviți. Este fantastic de bună, fragedă și aromată.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.