Coșulețele sunt delicioase și le puteți combina cu orice salată preferată, arată foarte bine ca un aperitiv pe masa festivă. Singura condiție este să vă procurați tavile corespunzătoare, eu am folosit din alea pentru mini-tarte.
Făina se freacă bine cu untul moale, până se fac fărâmituri.
Apoi se adaugă cașcavalul dat prin răzătoarea medie.
Adăugați gălbenușul și sarea, amestecați bine totul până se formează aluatul.
Aluatul astfel format îl înveliți într-o pungă și puneți 30 de minute la frigider.
Peste 30 de min îl scoateți din frigider și întindeți într-o foaie de 7-8 mm grosime. Cu un pahar tăiați rondele de aluat și aceste rondele le puneți în tavile pentru tarte. Tavile trebuie să fie unse cu un pic de ulei.
Presați bine cu mâinile ca să se lipească aluatul de pereții tavilor.
Toate tavile le puneți într-o tavă mai mare și dați la cuptor la temperatură medie.
Lăsați la cuptor până se rumenesc, apoi le scoateți și ajutându-vă cu un prosop le scuturați pe un fund sau foaie și scoateți coșulețele din tăvi.
Dacă le lăsați să se răcească va fi mai greu să le scoateți din tăvi pentru că se lipește și se întărește cașcavalul.
Lăsați-le să se răcească și le puteți folosi la orice tip de salată care vă place. Sunt foarte gustoase și se potrivesc cu toate legumele.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.