Cosuletele sunt delicioase si le puteti combina cu orice salata preferata, arata foarte bine ca un aperitiv pe masa festiva. Singura conditie este sa va procurati tavitzele corespunzatoare, eu am folosit din alea pentru mini-tarte.
Faina se freaca bine cu untul moale, pana se fac faramituri.
Apoi se adauga cascavalul dat prin razatoarea medie.
Adaugati galbenusul si sarea, amestecati bine totul pana se formeaza aluatul.
Aluatul astfel format il inveliti intr-o punga si puneti 30 de minute la frigider.
Peste 30 de min il scoateti din frigidersi intindeti intr-o foaie de 7-8 mm grosime. Cu un pahar taiati rondele de aluat si aceste rondele le puneti in tavile pentru tarte. Tavitzele trebuie sa fie unse cu un pic de ulei.
Presati bine cu mainile ca sa se lipeasca aluatul de peretii tavilor.
Toate tavitzele le puneti intr-o tava mai mare si dati la cuptor la temeperatura medie.
Lasati la cuptor pana se rumenesc, apoi le scoateti si ajutandu-va cu un prosop le scuturati pe un fund sau foaie si scoateti cosuletele din tavi.
Daca le lasati sa se raceasca va fi mai greu sa le scoateti din tavii pentru ca se lipeste si se intareste cascavalul.
Lasati-le sa se raceasca si le puteti folosi la orice tip de salata care va place. Sunt foarte gustoase si se potrivesc cu toate legumele.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.