Am descoperit aceste clătite căutând de fapt în Viena unde să gust cel mai bun Tort Sacher, iar când stăteam la coadă am observat că mulți comandă un preparat cu denumire ciudată, de aspect nici nu mai zic... Așa că hai și eu ca toată lumea, am luat și o porție de Kaiserschmarrn, deci, în concluzie - Tortul Sacher nu mi-a plăcut acolo, dar clătitele au fost extraordinare.
Imediat întorși acasă m-am apucat să reproduc rețeta, mi-a luat puțin timp fiindcă variante sunt multe, dar am vrut să obțin exact gustul și textura de acolo - aromă de unt, vanilie, rom, pufoase și fragede. Recomand să urmați exact instrucțiunile, inclusiv atenție la timpii de gătire și focul sub tigaie. Exemplarul se servește cu Sos/Compot de prune austriac, sau oricare alt compot/dulceață din fructe vă place ori aveți la îndemână.
Posibil pe la noi să mai întâlniți această rețetă de clătite sparte cu denumirea de "Firimiturile Împăratului", "Smora coaptă", etc., dar originea tot e austriacă. Recomand să încercați neapărat rețeta, tot procesul e simplu și rapid, în schimb aduceți un pic din aromele Vienei la voi acasă...