Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare
Sezonul de gustări pentru școala copiilor este în toi, așa că încerc să le fac ceva de casă cât mai des, iar acești biscuiți italieni, sau biscotti, se potrivesc perfect. Nu necesită mult efort, ingredientele sunt destul de simple, puteți chiar să le preparați cu copiii împreună.
Sunt foarte buni biscotti în această combinație - fragezi, crocanți și cu ușoară aromă de iarnă datorită nucilor și merișoarelor (dacă nu aveți, le puteți înlocui cu stafide, prune uscate sau alte fructe uscate).
Ingrediente
●
Faina integrala de grau
300 g
se poate combina cu puțină făină de secară sau ovăz
●
Unt
60 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați 300g făină integrală, 10g praf de copt, 100g de nuci, 100g merișoare, 200g zahăr și un vârf de linguriță sare.
Pas 2
Apoi puneți 2 ouă, esența de vanilie și 60g de unt moale.
Pas 3
Amestecați totul cu mâinile, o lingură sau cu mixerul (paleta pentru aluat fraged), până aluatul este uniform, nu insistați prea mult.
Pas 4
Scoateți pe masă aluatul și îl împărțiți în 2 bucăți egale.
Pas 5
Din fiecare formați câte un rând mai gros, cam de 3cm în diametru.
Pas 6
Puneți-le acestea în tava de cuptor asternută cu hârtie de copt.
Apăsați puțin cu degetele rulourile și le turtiti, să fie cam de 1.5cm grosime.
Pas 7
Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 minute.
Pas 8
Aveți grijă să folosiți un cuțit bun și ascuțit, pentru a nu se forma firimituri prea multe când tăiați biscuiții.
Pas 9
Feliile de biscuiți se pun înapoi în tava cu secțiunea în sus și se mai coc 5-10 minute la 180 de grade.
Lăsați să se răcească și serviți cu plăcere.
Poftă bună!
Cantitate:
40 buc
(o tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: