Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare

Sezonul de gustări pentru școala copiilor este în toi, așa că încerc să le fac ceva de casă cât mai des, iar acești biscuiți italieni, sau biscotti, se potrivesc perfect. Nu necesită mult efort, ingredientele sunt destul de simple, puteți chiar să le preparați cu copiii împreună.

Sunt foarte buni biscotti în această combinație - fragezi, crocanți și cu ușoară aromă de iarnă datorită nucilor și merișoarelor (dacă nu aveți, le puteți înlocui cu stafide, prune uscate sau alte fructe uscate).

Ingrediente

Faina integrala de grau
300 g
se poate combina cu puțină făină de secară sau ovăz
Praf de copt
10 g
   
Nuci
100 g
   
Merisoare uscate
100 g
   
Zahar
200 g
   
Sare
0.25 lingurite
   
Oua
2 buc
   
Unt
60 g
să fie moale, la temperatura camerei
Esenta de vanilie
1 lingurita
   

Pasi de urmat

Pas 1

Într-un bol amestecați 300g făină integrală, 10g praf de copt, 100g de nuci, 100g merișoare, 200g zahăr și un vârf de linguriță sare.

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 1
Pas 2

Apoi puneți 2 ouă, esența de vanilie și 60g de unt moale.

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 2
Pas 3

Amestecați totul cu mâinile, o lingură sau cu mixerul (paleta pentru aluat fraged), până aluatul este uniform, nu insistați prea mult.

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 3
Pas 4

Scoateți pe masă aluatul și îl împărțiți în 2 bucăți egale.

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 4
Pas 5

Din fiecare formați câte un rând mai gros, cam de 3cm în diametru.

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 5
Pas 6

Puneți-le acestea în tava de cuptor asternută cu hârtie de copt.

Apăsați puțin cu degetele rulourile și le turtiti, să fie cam de 1.5cm grosime.

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 6
Pas 7

Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 minute.

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 7
Pas 8

Aveți grijă să folosiți un cuțit bun și ascuțit, pentru a nu se forma firimituri prea multe când tăiați biscuiții.

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 8
Pas 9

Feliile de biscuiți se pun înapoi în tava cu secțiunea în sus și se mai coc 5-10 minute la 180 de grade.

Lăsați să se răcească și serviți cu plăcere.

Poftă bună!

Biscotti cu făină integrală, nuci și merișoare - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 40 buc (o tavă mare de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !