Foarte bună rețetă de chec, cu această combinație nu aveți cum să dați greș, împăcați pe toată lumea, mai ales copiii. Îmi place că toate ingredientele sunt la îndemână, simple, dar cu un rezultat mult peste așteptări.
Deci dacă aveți vreo dilemă dacă să faceți un chec cu banane sau chec cu ciocolată, o rezolvați repede mixându-le în această rețetă minunată!
Într-un bol puneți bananele și le presați bine cu o furculiță, până se fac piure.
Adăugați aici 2 ouă, 150g de zahăr și un vârf de linguriță de sare.
Amestecați totul bine cu un tel sau o lingură.
Apoi turnați 50ml lapte și 100ml ulei, amestecați.
Adăugați 250g de făină, 10g praf de copt și 30g cacao.
Amestecați bine cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe și aluatul are textura de smântână sau iaurt mai dens.
Ciocolata o tăiați la cuțit, să fie bucățele mici și adăugați în compoziția de chec.
Amestecați cu o lingură.
Turnați aluatul într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.
Aveți grijă să nu o umpleți prea mult, pentru că este un chec care crește destul de bine.
Puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și lăsați timp de 45-50 de minute.
Apoi lăsați să se răcească complet în tavă.
Feliați, serviți și savurați, are o aromă foarte fină de banane și gust intens de ciocolată.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.