O metodă super simplă și rapidă de a tăia hârtia de copt pentru o tavă rotundă, foarte util când coaceți pandișpan pentru tort sau chec-prăjitură rotundă. Această metodă am văzut-o într-o emisiune de-a lui Jamie Oliver, de atunci numai așa o tai și eu.
Aici o poză cu tot ce aveți nevoie - foarfecă, hârtie și tavă de copt rotundă.
Tăiați o bucată din hârtie de copt, măsurați-o deasupra tăvii să fie cam de aceeași mărime cu diametrul ei.
Apoi bucata de hârtie tăiată o îndoiți în jumătate.
Apoi iar îndoiți în jumătate.
Apoi îndoiți așa ca să uniți colțurile acelui pătrat, ca și cum ați face pentru un cornet.
Și tot așa îndoiți cornetul până se face mai subțire, ar fi cam încă 2-3 ori.
Întoarceți tava cu fundul în sus. Puneți vârful cornetului în mijlocul tăvii și cu foarfeca tăiați cornetul exact unde se termină marginea tăvii.
Aici vedeți cum arată cornetul tăiat și poziția lui când îl tăiați.
Desfaceți cornetul și vedeți că obțineți o bucată rotundă de hârtie de copt, exact după dimensiunea tăvii.
Succes!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.