Am gasit aceasta reteta pe un forum, era laudata foarte mult, mai ales metoda rapida de preparare. Am zis si eu sa incerc, desi parca ma gandeam ca prea multa lauda la asa simple ingrediente. Se numeste de fapt Sarlota de varza, este cam aceeasi procedura de montare ca la o sarlota de mere.
Deci, placinta este superba, moale - moale, placuta, extraordinar de buna. Recomand s-o faceti neaparat.
Daca veti folosi maioneza din comert treceti peste acesti 3 pasi, dar eu nu prea folosesc din aia - am vazut o metoda interesanta si rapida de maioneza din ulei de masline. Se prepara in 2-3 min, la gust nu mi-a placut extraordinar, pt ca are un gust putin amar de la uleiul de masline, dar in aluat este foarte buna.
Deci masurati 100ml de lapte de soia natural, apoi peste el turnati 200 ml de ulei de masline, puneti si un varf de cutit de sare.
Folositi un blender vertical pentru a mixa maioneza. Il puneti in paharul cu lapte si ulei, nu il miscati si il lasati la fundul vasului apasand pe butonul de viteza maxima. Cand observati ca se ridica laptele deasupra, incepeti sa mixati mai intens miscand si mixerul de sus in jos. Asa continuati pana se ingroasa compozitia.
Apoi turnati intr-un bol maioneza si dupa preferinta puteti adauga putin mustar si suc de lamaie.
La maioneza se adauga iaurtul si se amesteca bine.
Apoi la compozitia de iaurt si maioneza se adauga ouale, amestecati bine cu un tel.
Adaugati zaharul, sarea, faina si praful de copt. Amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Ungeti cu unt o tava de cuptor, rotunda sau dreptunghiulara, nu prea are importanta - eu am folosit una cu diametrul de 28 de cm. Apoi presarati bine cu pesmet peretii si fundul tavii.
Varza o taiati cat mai marunt si subtire, un pic o frecati cu mainile cu putina sare si o puneti intr-un strat uniform in tava. La mine s-a umplut tava cam pe jumate cu varza.
Turnati aluatul peste varza si intindeti cu o lingura ca sa acopere toata suprafata.
Puneti tava la cuptor, la temperatura medie, si lasati 40-45 de min pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine.
Veti observa ca este mai umflata fierbinte si pe parcurs ce se raceste se mai lasa. Noi am mancat calda si rece, a fost foarte buna in ambele cazuri. Recomand cu incredere!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.