Am găsit această rețetă pe un forum, era lăudată foarte mult, mai ales metoda rapidă de preparare. Am zis și eu să încerc, deși parcă mă gândeam că prea multă laudă la așa simple ingrediente. Se numește de fapt Șarlotă de varză, este cam aceeași procedură de montare ca la o șarlotă de mere.
Deci, plăcinta este superbă, moale - moale, plăcută, extraordinar de bună. Recomand s-o faceți neapărat.
Dacă veți folosi maioneză din comerț treceți peste acești 3 pași, dar eu nu prea folosesc din aia - am văzut o metodă interesantă și rapidă de maioneză din ulei de măsline. Se prepară în 2-3 min, la gust nu mi-a plăcut extraordinar, pt că are un gust puțin amar de la uleiul de măsline, dar în aluat este foarte bună.
Deci măsurați 100ml de lapte de soia natural, apoi peste el turnați 200 ml de ulei de măsline, puneți și un vârf de cuțit de sare.
Folosiți un blender vertical pentru a mixa maioneza. Îl puneți în paharul cu lapte și ulei, nu îl mișcați și îl lăsați la fundul vasului apăsând pe butonul de viteză maximă. Când observați că se ridică laptele deasupra, începeți să mixați mai intens mișcând și mixerul de sus în jos. Așa continuați până se îngroașă compoziția.
Apoi turnați într-un bol maioneza și după preferință puteți adăuga puțin muștar și suc de lămâie.
La maioneză se adaugă iaurtul și se amestecă bine.
Apoi la compoziția de iaurt și maioneză se adaugă ouăle, amestecați bine cu un tel.
Adăugați zahărul, sarea, făina și praful de copt. Amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Ungeți cu unt o tavă de cuptor, rotundă sau dreptunghiulară, nu prea are importanță - eu am folosit una cu diametrul de 28 de cm. Apoi presărați bine cu pesmet pereții și fundul tăvii.
Varza o tăiați cât mai mărunt și subțire, un pic o frecați cu mâinile cu puțină sare și o puneți într-un strat uniform în tavă. La mine s-a umplut tava cam pe jumate cu varză.
Turnați aluatul peste varză și întindeți cu o lingură ca să acopere toată suprafața.
Puneți tava la cuptor, la temperatură medie, și lăsați 40-45 de min până se rumenește bine. Apoi o scoateți și lăsați să se răcorească bine.
Veți observa că este mai umflată fierbinte și pe parcurs ce se răcește se mai lasă. Noi am mâncat caldă și rece, a fost foarte bună în ambele cazuri. Recomand cu încredere!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.