Ciorba de pui cu taitei de casa

Ciorba de pui cu taitei de casa

Este o ciorba clasica si foarte gustoasa, reteta am invatat-o de la mai multe persoane si sunt sigura ca o sa va placa.

Semipreparate

300 g

Ingrediente

Pui intreg
1 kg
Ceapa alba
3 buc
Ardei gras
2 buc
Rosii
2 buc
Cartofi
3 buc
Morcovi
1 buc
Frunza de dafin
2 buc
Patrunjel verde
1 buc
Adica o legatura
Bors acru
0.5 l
Sare
1 lingura
Radacina patrunjel(albitura)
200 g

Pasi de urmat

Pas 1

Puiul se taie bucati, se spala bine. Aranjati bucatile de pui intr-o cratita de 4-5 litri si turnati apa ca se le acopere bine.

Se pune la fiert.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 1
Pas 2

Pana incepe sa fiarba carnea curatati 1 ceapa, 1 ardei gras. Le taiati marunt, inclusiv si rosiile(aici am folosit rosii din conserva). Pregatiti frunza de dafin.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 2
Pas 3

Cand incepe sa fiarba carnea, strangeti spuma, sau schimbati apa si lasati din nou sa fiarba.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 3
Pas 4

Cand incepe iarasi sa fiarba carnea se adauga legumele pregatite si frunza de dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-45 min.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 4
Pas 5

Se curata si taie marunt morcovul, albitura si ardeiul gras.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 5
Pas 6

Se curata si se taie cuburi cartofii si ceapa.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 6
Pas 7

Dupa ce a fiert carnea, se adauga legumele pregatite si se lasa sa fiarba totul inca 20-25 min, pana au fiert legumele.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 7
Pas 8

Intre timp se poate scoate carnea si sunt 2 posibilitati de a o folosi in continuare:

1. Faceti un sos cu smantana. Vezi reteta "Pui cu smantana"

2. Se scoate carnea de pe oase, se marunteste si se pune inapoi in ciorba.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 8
Pas 9

Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se lasa sa fiarba 5 min.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 9
Pas 10

Se taie marunt patrunjelul si o ceapa.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 10
Pas 11

Ciorba se potriveste de sare, se adauga patrunjelul si ceapa, se stinge focul si se lasa sa ciorba aproximativ 15-20 min sa se patrunda toate aromele.

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 11
Pas 12

Taiteii se fierb separat, se scurg de apa si se clatesc cu apa rece. Se ung cu putin ulei rafinat.

Atunci cand se serveste ciorba, taiteii se adauga in farfurie. Daca ii fierbeti impreuna cu ciorba, ei se inmoaie prea mult si ciorba se face urata a 2-a zi. Se pot pune in ciorba si reci, pastrati la frigider.

Ciorba se serveste cu smantana sau fara.

Pofta Buna!

Ciorba de pui cu taitei de casa - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 4 (11 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 44

lycica
lycica 04 Feb 2024, 19:24

Lena, bună, nu găsesc rețeta borșului roșu cu carne și sfeclă, țin minte că ieșea perfectă, ați scos-o cumva de pe site?

lena
Elena (lena) lycica 04 Feb 2024, 19:48

Nu l-am scos, il gasiti in Categoria de Ciorbe cu siguranta.😉

lycica
lycica Elena (lena) 13 Feb 2024, 12:23

Am căutat de câteva ori și după cuvântul ”sfeclă” și la categoria Ciorbe și nu este. Mă gândeam poate a fost scoasă și dacă e întâmplător să verificați. Nu știu, dar mulțumesc oricum.

lena
Elena (lena) lycica 13 Feb 2024, 13:17

Da, de fapt este o problema cu motorul de search pe site, in aplicatie merge bine, pe net mai da rateuri.

Uitati aici ciorba - https://www.lalena.ro/reteta/12/Ciorba-Ucraineanacu-varza-si-sfecla-rosie/

lena
Elena (lena) Elena (lena) 13 Feb 2024, 13:17

La ciorbe cu carne este ultima.

lycica
lycica Elena (lena) 13 Feb 2024, 13:29

Mulțumesc mult pentru link. La aplicație, într-adevăr este, de pe calculator nici acum nu o arată la Ciorbe. Verific pe viitor în aplicație. Cer scuze de deranj.

Stefy3
Stefy3 14 Oct 2017, 14:15

O ciorba grozava intr-o zi superba de toamna!

Multumim Lena pt.retetele tale:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Gabriel N
Gabriel N 03 Dec 2014, 22:36

O reteta ok dar observ totusi ca nu parliti puii inainte de gatit. Stau si ma intreb, nu isi iau zborul din farfurie?

Nota mea pentru reteta:
cristi29
cristi29 15 Oct 2013, 18:50

Inca o ciorba super reusita

Nota mea pentru reteta:
irinutza
irinutza 17 Nov 2012, 11:47

Lena,multumim pentru recetele delicioase pe care le impartasesti cu noi!!! Eu locuiesc in alta tara si aici nu gasesc bors acru dar eu inacresc ciorba cu zeama de lamie,e foarte bun.

Poza mea pentru reteta:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 02 Feb 2012, 16:06

Aceasta ciorba a devenit preferata familiei mele! Sa ne traiesti Lena! O recomand tuturor ! Am facut asta ciorbita si cu cocos si a iesit exceptionala! Merita sa o incercati!

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 03 Jan 2012, 19:16

Portia mancata de mine, merge perfect dupa sarbatori.  

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 03 Jan 2012, 19:15

Si ciorba cu taiteii de casa, bun bun  

Poza mea pentru reteta:
heliga
heliga 10 Oct 2010, 01:05

Noi(Rep.MD centru) la fel nu folosim frunza de dafin la zeama,nici cimbur,dar folosim leustean si e foarte delicioasa

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 27 Sep 2010, 08:52

nimic nu se compara cu taiteii de casa si ne place mult dreasa cu ou........................

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile