Este o ciorbă clasică şi foarte gustoasă, reţeta am învăţat-o de la mai multe persoane şi sunt sigură că o să vă placă.
Puiul se taie bucăţi, se spală bine. Aranjaţi bucățile de pui într-o cratiţă de 4-5 litri şi turnaţi apă ca să le acopere bine.
Se pune la fiert.
Până începe să fiarbă carnea curățaţi 1 ceapă, 1 ardei gras. Le tăiaţi mărunt, inclusiv şi roşiile (aici am folosit roşii din conservă). Pregătiţi frunza de dafin.
Când începe să fiarbă carnea, strângeţi spuma, sau schimbaţi apa şi lăsaţi din nou să fiarbă.
Când începe iarăşi să fiarbă carnea se adaugă legumele pregătite şi frunza de dafin. Se lasă să fiarbă la foc mic 40-45 min.
Se curăţă şi taie mărunt morcovul, albitura şi ardeiul gras.
Se curăţă şi se taie cuburi cartofii şi ceapa.
După ce a fiert carnea, se adaugă legumele pregătite şi se lasă să fiarbă totul încă 20-25 min, până au fiert legumele.
Între timp se poate scoate carnea şi sunt 2 posibilităţi de a o folosi în continuare:
1. Faceţi un sos cu smântână. Vezi reţeta "Pui cu smântână"
2. Se scoate carnea de pe oase, se mărunţeşte şi se pune înapoi în ciorbă.
După ce au fiert legumele se adaugă borşul şi se lasă să fiarbă 5 min.
Se taie mărunt pătrunjelul şi o ceapă.
Ciorba se potriveşte de sare, se adaugă pătrunjelul şi ceapa, se stinge focul şi se lasă să ciorba aproximativ 15-20 min să se pătrundă toate aromele.
Tăiţeii se fierb separat, se scurg de apă şi se clătesc cu apă rece. Se ung cu puţin ulei rafinat.
Atunci când se serveşte ciorba, tăiţeii se adaugă în farfurie. Dacă îi fierbeţi împreună cu ciorba, ei se înmoaie prea mult şi ciorba se face urâtă a 2-a zi. Se pot pune în ciorbă şi reci, păstrați la frigider.
Ciorba se serveşte cu smântână sau fără.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.