Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Telemea de vaca
250 g
sau orice alta telemea preferata - foarte buna este si branza de oi maturata
●
Lapte batut/iaurt/chefir
450 ml
sau chiar putin mai mult, cat cere aluatul
●
Praf de copt
10 g
un plic de praf de copt sau 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol se pune faina, sarea si praful de copt, se amesteca bine apoi se adauga branza telemea data prin razatoarea mai mare, sau maruntita bine cu o furculita.
Pas 2
Se amesteca bine cu o lingura toate ingredientele uscate. Acum adaugati iaurtul si il incorporati cu o lingura in compozitia de faina si telemea.
Pas 3
Apoi cand incepe sa se ingroase coca il framantati cu mainile pana se formeaza un aluat moale si un pic lipicios.
Pas 4
Apoi treceti bila de aluat pe masa presarata bine cu faina si mai framantati putin, cam 1-2 min, sa se uniformizeze aluatul si sa nu fie lipicios deasupra.
Pas 5
Il lasati 10 min sa se odihneasca apoi il impartiti in 6 bucati de aluat si formati din ele 6 bile. Nu uitati sa presarati faina cat lucrati cu aluatul. Mai lasati aceste bile inca 5-10 minute la odihnit pe masa.
Daca vreti mai putine placinte micsorati proportional ingredientele, sa iasa 3-4 bile si atunci le faceti mai repede.
Pas 6
Apoi luati o bila de aluat, o turtiti un pic cu mainile prin faina.
Pas 7
Apoi cu un facalet intindeti putin aluatul, sa fie cam de 8-10mm grosime. Nu le faceti mai subtiri, pentru ca nu vor fi asa pufoase, se vor usca mult la prajit. Cu o furculita intepati bine turta pe toata suprafata.
Pas 8
Cat timp faceti turta puneti o tigaie pe foc sa se incalzeasca, adaugati putin ulei si puneti acolo prima turta formata.
Cat timp se prajeste turta din tava pregatiti urmatoarea si o lasati pe masa, si asa pana le faceti pe toate.
Pas 9
Turtele le prajiti la foc mediu spre mic, veti observa ca se umfla putin, periodic verificati daca s-au rumenit dedesubt.
Pas 10
Cand sunt rumene bine pe o parte le intoarceti si la fel prajiti si cealalta parte.
Pas 11
Le scoateti pe o farfurie, pe parcurs ce le prajiti pe toate le puneti una peste alta, ca sa se mai abureasca si sa fie moi. Veti observa ca am facut 6 bile dar pe poza am 5 turte - una a mancat-o sotul imediat ce a intrat pe usa cand a venit de la servici, apoi a asteptat cuminte pana am servit cina si am facut pozele pentru site :)
Pas 12
Aici vedeti si in sectiune cat de pufoase sunt.
Sunt delicioase calde sau a 2-a zi (daca mai raman) incalzite la microunde. Recomand sa le incercati obligatoriu.
Pofta Buna!
Cantitate:
6 buc
(6 turte medii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (21 voturi)