Este o rețetă foarte bună de fursecuri care se fac cu ajutorul mașinii de tocat sau cu alte forme. Este foarte important ca aceste fursecuri țin forma, nu se umflă prea mult la coacere. Sunt foarte bune, crocante, cu aromă ușoară de unt - le fac de obicei pentru Crăciun sau Paște, dar și atunci când vreau să o alint pe fetița mea cu niște dulciuri de casă. Acești biscuiți sunt printre dulciurile ei preferate.
Dacă nu aveți mașină de tocat cu accesoriu pentru biscuiți (dar v-aș recomanda să vă luați una - dacă nu aveți încă - din acele cu accesorii pentru biscuiți, cârnați și paste) puteți să le tăiați simplu cu un cuțit sau să le faceți cu alte forme pentru biscuiți.
Puneți untul într-o cratiță și îl topiți la foc mic.
Într-un bol puneți gălbenușurile de ou și zahărul, amestecați bine cu un tel sau lingură.
Apoi adăugați untul topit și un pic răcorit, amestecați bine.
Urmează smântâna, la fel amestecați.
Adăugați vanilia sau zahărul vanilat, amestecați.
Adăugați făina și praful de copt și începeți să frământați aluatul.
Aici o poză cu aluatul în "devenire" :) Să știți că este un aluat plăcut, moale și nelipicios.
Frământați puțin aluatul pe masă cu un pic de făină.
Îl acoperiți cu o folie și lăsați aproximativ 30 de min la frigider - sau îl faceți seara și lăsați până aveți timp să-l faceți a doua zi.
În continuare voi arăta cum fac biscuiții cu accesoriul pentru mașina de tocat. Dacă nu aveți, faceți mai simplu, întindeți o turtă din aluat de 7-8 mm grosime (aluatul este cam tare după frigider, așa că în cazul ăsta ar fi bine să-l țineți mai puțin la rece), și tăiați cu niște forme (flori, steluțe, etc).
Deci pentru mașina de tocat - aluatul îl tai în bucăți mici și lungi ca să încapă în mașină.
Așa arată accesoriul de biscuiți montat în mașina de tocat.
Porniti mașina, puneți câte o bucată de aluat, presați cu o mână iar cu cealaltă țineți biscuiții care se formează. Continuați tot așa până faceți tot aluatul.
Aici am făcut niște felii mai lungi pe care apoi le-am tăiat. Aluatul este nelipicios și stă foarte bine la modelat.
Le-am tăiat în biscuiți mai mici și le-am pus pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Se dă tava la cuptor la temperatură medie, de 180-200 grade.
Le lăsați la cuptor până încep să se rumenească dedesubt, nu lăsați să se înroșească prea tare. Ar trebui să fie doar ușor roz - scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Se păstrează chiar și 2 săptămâni la loc uscat, într-o pungă sau borcan.
Am căutat mult timp așa o rețetă de biscuiți vanilați și am găsit-o tot în satul natal, la o vecină - deci rețetele ideale și perfecte se pot găsi oriunde doar să vreți. Am zis să o pun pe site măcar pentru ca să nu pierd foaia pe care am scris-o, și poate dacă cineva are acest accesoriu pentru biscuiți să-l folosească neapărat.
Arată foarte bine biscuiții și au un gust superb.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.