Cei care sunt la regim si nu numai, atentie la aceasta reteta superba - foarte, foarte sanatoasa, usoara si repede de preparat. Este un fel de variatie dietetica la Prajitura cu mere - doar ca o puteti manca fara grija pentru talie si sanatate. Mai ales este buna pentru copilasii mofturosi, care nu prea vor sa manance cereale dar prefera dulciuri.
Ungeti o tava pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotunda cu borduri care se scot ) si presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.
Merele se spala, se curata si se taie bucatele mici. Le puneti in tava in strat uniform si le presarati cu o lingura de faina.
Albusurile le separati de galbenusuri si le bateti spuma tare, adaugati zaharul si mai bateti putin.
Adaugati fulgii de ovaz la albusurile batute.
Apoi praful de copt si amestecati atent compozitia - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se aseze albusurile.
Puneti aluatul peste mere, uniformizati si dati la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Prajitura este gata cand se rumeneste usor deasupra, o scoateti si lasati sa se raceasa complet.
Inainte s-o seriviti o presarati cu putina ciocolata neagra data prin razatoare, este optional.
Va spun acum impresiile de la prajitura:
- cand a fost calda, era bunicica
- cand s-a racit a fost buna, buna
- a 2-a zi dimineata (eu am preparat-o seara) a fost super buna
Deci aveti grija sa o lasati sa se raceasca bine si sa mai stea, ca sa absoarba fulgii de ovaz sucul din mere si sa se inmoaie un pic.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.