Cei care sunt la regim și nu numai, atenție la această rețetă superbă - foarte, foarte sănătoasă, ușoară și repede de preparat. Este un fel de variație dietetică la Prăjitura cu mere - doar că o puteți mânca fără grijă pentru talie și sănătate. Mai ales este bună pentru copilașii mofturoși, care nu prea vor să mănânce cereale dar preferă dulciuri.
Ungeți o tavă pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotundă cu borduri care se scot) și presărați pesmet pe fundul și pereții tăvii.
Merele se spală, se curăță și se taie bucătele mici. Le puneți în tavă în strat uniform și le presărați cu o lingură de făină.
Albușurile le separați de gălbenușuri și le bateți spumă tare, adăugați zahărul și mai bateți puțin.
Adăugați fulgii de ovăz la albușurile bătute.
Apoi praful de copt și amestecați atent compoziția - cu mișcări de sus în jos, ca să nu se așeze albușurile.
Puneți aluatul peste mere, uniformizați și dați la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Prăjitura este gata când se rumenește ușor deasupra, o scoateți și lăsați să se răcească complet.
Înainte s-o serviți o presărați cu puțină ciocolată neagră dată prin răzătoare, este opțional.
Vă spun acum impresiile de la prăjitură:
- când a fost caldă, era bunicică
- când s-a răcit a fost bună, bună
- a 2-a zi dimineața (eu am preparat-o seara) a fost super bună
Deci aveți grijă să o lăsați să se răcească bine și să mai stea, ca să absoarbă fulgii de ovăz sucul din mere și să se înmoaie un pic.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.