Ingrediente
●
Masline verzi, fara samburi
200 g
sau cu umplutura
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ouale se bat bine cu laptele si cu un pic de sare.
Pas 2
Apoi din aceasta cantitate de oua cu lapte faceti 2 omlete. Le prajiti bine pe tigaie cu ulei incins, sa se rumeneasca bine.
Pas 3
Pieptul de pui se taie in 2 bucati (daca trebuie il dezosati si scoateti pielea), apoi puneti peste fiecare o bucata de folie alimentara si le bateti atent pana se fac subtiri si rotunde. Folosirea foliei este obligatorie, altfel pieptul de pui se rupe.
Pas 4
Apoi le sarati, piperati si puneti omleta.
Pas 5
Maslinele le puneti pe un betisor pentru firgarui si le aranjati pe omleta.
Pas 6
Apoi dati un pic de cascaval prin razatoare si il presarati peste masline.
Pas 7
Rulati pieptul de pui, veti observa ca ajutandu-va cu aceste betisoare de frigarui este mult mai usor s-o manevrati.
Pas 8
Apoi il legati cu ata de bumbac de jur imprejur, asa se face sa sa tina forma rulada, sa nu se deformeze la prelucrarea termica. Daca nu aveti ata de bumbac, puteti sa inchideti cu scobitori, dar este mai greu si poate iesi umplutura.
Pas 9
La fel montati si a 2-a rulada, apoi le rumeniti pe o tigaie cu putin ulei.
Pas 10
Apoi le puneti intr-o tava si lasati la cuptor aproximativ 40-50 de min la temperatura medie, de 150-180 grade.
O alta varianta ar fi de coacere a ruladei - una mai dietetica - nu o mai prajiti, o puneti direct in folie de aluminiu, o inveliti bine si lasati la cuptor aproximativ o ora. In acest caz nu va fi rumenita dar la fel de buna.
Pas 11
O lasati sa se raceasca complet, scoateti ata de bumbac si betisoarele si lasati la frigider aproximativ 1-2 ore mnim, ca sa o puteti taia usor. O puteti servi ca aperitiv cu alte rulade sau legume.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2 rulade)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (11 voturi)