Reteta este o improvizatie, dupa ce am vazut mai demult la TV metoda de a pune maslinele in rulada - se pun pe betisoare din alea pentru frigarui si asa se ruleaza si se coace rulada. Am zis sa incerc si eu, si mi-am dat seama ca este metoda perfecta de a face ruladele cu ajutorul acestor betisoare - rulada se poate modela si rula foarte usor, chiar daca nu puneti masline tot recomand sa le folositi.
De rulada pot spune ca este foarte buna, dar cu aceste ingrediente nici nu are cum sa fie altfel :)
Ouale se bat bine cu laptele si cu un pic de sare.
Apoi din aceasta cantitate de oua cu lapte faceti 2 omlete. Le prajiti bine pe tigaie cu ulei incins, sa se rumeneasca bine.
Pieptul de pui se taie in 2 bucati (daca trebuie il dezosati si scoateti pielea), apoi puneti peste fiecare o bucata de folie alimentara si le bateti atent pana se fac subtiri si rotunde. Folosirea foliei este obligatorie, altfel pieptul de pui se rupe.
Apoi le sarati, piperati si puneti omleta.
Maslinele le puneti pe un betisor pentru firgarui si le aranjati pe omleta.
Apoi dati un pic de cascaval prin razatoare si il presarati peste masline.
Rulati pieptul de pui, veti observa ca ajutandu-va cu aceste betisoare de frigarui este mult mai usor s-o manevrati.
Apoi il legati cu ata de bumbac de jur imprejur, asa se face sa sa tina forma rulada, sa nu se deformeze la prelucrarea termica. Daca nu aveti ata de bumbac, puteti sa inchideti cu scobitori, dar este mai greu si poate iesi umplutura.
La fel montati si a 2-a rulada, apoi le rumeniti pe o tigaie cu putin ulei.
Apoi le puneti intr-o tava si lasati la cuptor aproximativ 40-50 de min la temperatura medie, de 150-180 grade.
O alta varianta ar fi de coacere a ruladei - una mai dietetica - nu o mai prajiti, o puneti direct in folie de aluminiu, o inveliti bine si lasati la cuptor aproximativ o ora. In acest caz nu va fi rumenita dar la fel de buna.
O lasati sa se raceasca complet, scoateti ata de bumbac si betisoarele si lasati la frigider aproximativ 1-2 ore mnim, ca sa o puteti taia usor. O puteti servi ca aperitiv cu alte rulade sau legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.