Rețeta este o improvizație, după ce am văzut mai demult la TV metoda de a pune măslinele în ruladă - se pun pe bețișoare din alea pentru frigărui și așa se rulează și se coace rulada. Am zis să încerc și eu, și mi-am dat seama că este metoda perfectă de a face ruladele cu ajutorul acestor bețișoare - rulada se poate modela și rula foarte ușor, chiar dacă nu puneți măsline tot recomand să le folosiți.
De ruladă pot spune că este foarte bună, dar cu aceste ingrediente nici nu are cum să fie altfel :)
Ouăle se bat bine cu laptele și cu un pic de sare.
Apoi din această cantitate de ouă cu lapte faceți 2 omlete. Le prăjiți bine pe tigaie cu ulei încins, să se rumenească bine.
Pieptul de pui se taie în 2 bucăți (dacă trebuie îl dezosați și scoateți pielea), apoi puneți peste fiecare o bucată de folie alimentară și le bateți atent până se fac subțiri și rotunde. Folosirea foliei este obligatorie, altfel pieptul de pui se rupe.
Apoi le sărați, piperați și puneți omleta.
Măslinele le puneți pe un bețișor pentru frigărui și le aranjați pe omletă.
Apoi dați un pic de cașcaval prin răzătoare și îl presărați peste măsline.
Rulați pieptul de pui, veți observa că ajutându-vă cu aceste bețișoare de frigărui este mult mai ușor să o manevrați.
Apoi îl legați cu ață de bumbac de jur împrejur, așa se face să să țină forma rulada, să nu se deformeze la prelucrarea termică. Dacă nu aveți ață de bumbac, puteți să închideți cu scobitori, dar este mai greu și poate ieși umplutura.
La fel montați și a 2-a ruladă, apoi le rumeniți pe o tigaie cu puțin ulei.
Apoi le puneți într-o tavă și lăsați la cuptor aproximativ 40-50 de min la temperatură medie, de 150-180 grade.
O altă variantă ar fi de coacere a ruladei - una mai dietetică - nu o mai prăjiți, o puneți direct în folie de aluminiu, o înveliți bine și lăsați la cuptor aproximativ o oră. În acest caz nu va fi rumenită dar la fel de bună.
O lăsați să se răcească complet, scoateți ața de bumbac și bețișoarele și lăsați la frigider aproximativ 1-2 ore minim, ca să o puteți tăia ușor. O puteți servi ca aperitiv cu alte rulade sau legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.