Supa de pui cu porumb

Reteta am vazut-o intr-o emisiune la TV si de atunci imi tot statea in minte in "lista de asteptare", nici nu am notat-o pentru ca este foarte simpla. Se prepara repede, este consistenta si foarte gustoasa - o mica diversificare la ciorbele si supele clasice. Recomand sa o incercati neaparat.

Ingrediente
Pui intreg
1 buc
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Ardei gras
1 buc
Porumb conservat
500 g
sau congelat
Oua
4 buc
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
1 buc
cam o legatura de marar si patrunjel amestecate
Frunza de dafin
2 buc
Sare
2 linguri
puneti dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Puiul se spala bine si se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere.

Supa de pui cu porumb - Pas 1
Pas 2

As recomanda sa aruncati apa in care a fiert puiul la inceput, puneti alta apa curata si lasati din nou sa fiarba. Adaugati legumele intregi  (ceapa, morcovi,ardei) curatate si spalate  - nu le taiati marunt pentru ca le folosim numai pentru supa, sa facem baza aromata si gustoasa. Puneti 2 frunze de dafin, spumati daca este nevoie si cand incepe sa fiarba bine, faceti focul mic si lasati 40 - 50 de min.

Supa de pui cu porumb - Pas 2
Pas 3

Dupa acest timp scoateti puiul fiert pe o farfurie sa se racoreasca putin. Legumele le scoateti si le folositi la alta mancare sau le aruncati.

Supa de pui cu porumb - Pas 3
Pas 4

Apoi scoateti pielea de pe pui, carnea o dezosati si rupeti marunt.

Supa de pui cu porumb - Pas 4
Pas 5

In cratita cu supa puneti porumbul, carnea si faceti focul mare sa inceapa sa fiarba bine.

Supa de pui cu porumb - Pas 5
Pas 6

Ouale le bateti bine cu o furculita.

Supa de pui cu porumb - Pas 6
Pas 7

Le turnati in supa amestecand continuu cu o lingura ca sa iasa ca niste taietei de oua.

Supa de pui cu porumb - Pas 7
Pas 8

Si la urma adaugati verdeata spalata si tocata marunt, lasati pana incepe sa fiarba si stingeti focul.

O serviti peste 15-20 de min ca sa se patrunda aromele in acest timp.

Pofta Buna!

Supa de pui cu porumb - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min