Reteta am vazut-o intr-o emisiune la TV si de atunci imi tot statea in minte in "lista de asteptare", nici nu am notat-o pentru ca este foarte simpla. Se prepara repede, este consistenta si foarte gustoasa - o mica diversificare la ciorbele si supele clasice. Recomand sa o incercati neaparat.
Puiul se spala bine si se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere.
As recomanda sa aruncati apa in care a fiert puiul la inceput, puneti alta apa curata si lasati din nou sa fiarba. Adaugati legumele intregi (ceapa, morcovi,ardei) curatate si spalate - nu le taiati marunt pentru ca le folosim numai pentru supa, sa facem baza aromata si gustoasa. Puneti 2 frunze de dafin, spumati daca este nevoie si cand incepe sa fiarba bine, faceti focul mic si lasati 40 - 50 de min.
Dupa acest timp scoateti puiul fiert pe o farfurie sa se racoreasca putin. Legumele le scoateti si le folositi la alta mancare sau le aruncati.
Apoi scoateti pielea de pe pui, carnea o dezosati si rupeti marunt.
In cratita cu supa puneti porumbul, carnea si faceti focul mare sa inceapa sa fiarba bine.
Ouale le bateti bine cu o furculita.
Le turnati in supa amestecand continuu cu o lingura ca sa iasa ca niste taietei de oua.
Si la urma adaugati verdeata spalata si tocata marunt, lasati pana incepe sa fiarba si stingeti focul.
O serviti peste 15-20 de min ca sa se patrunda aromele in acest timp.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.