Prăjitura este foarte bună, în rețeta sursă scrie că este o rețetă dietetică, nu prea sunt de acord dar cu mici modificări o puteți face și mai dietetică. Puneți mai puțin zahăr sau fructoză, o parte din gălbenușuri nu le puneți (puteți pune 6 albușuri și 3 gălbenușuri) și într-adevăr obținem un desert super delicios și foarte sănătos, mai ales pentru copilași.
Eu am respectat ingredientele din rețeta sursă, nu am testat varianta mai light. Cantitatea de ingrediente este pentru o tavă rotundă de 28 cm, dacă aveți una mai mică, reduceți în jumătate ingredientele.
Vișinele se curăță de sâmburi sau se decongelează (eu le-am congelat fără sâmburi)
Se pun împreună ouăle cu zahărul și se bat cu mixerul bine.
Brânza se amestecă cu grișul de grâu.
La compoziția de ouă se adaugă cea de brânză și esența de vanilie. Se amestecă bine cu mixerul.
Apoi bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și iarăși amestecați bine.
Tava se unge cu unt și se presară bine cu griș de grâu.
Se toarnă 1/3 din aluat în tavă și peste el se distribuie uniform vișinele.
Turnați restul de aluat în tavă, nivelați și dați la cuptor la temperatura medie - 180-200 grade.
Lăsați până se rumenește frumos, apoi scoateți și lăsați să se răcească bine.
După ce s-a răcit o răsturnați pe un platou și serviți cu mare poftă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.