Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat

Un aperitiv care se prepară repede, este gustos, deosebit și arată foarte bine pe masă festivă. Vol-au-vent-urile sunt niște pateuri ușoare din aluat de foietaj care se pot umple cu orice cremă preferată, aici cu cremă de brânză și somon, foarte, foarte bună.

Ingrediente
Aluat foietaj (franțuzesc)
500 g
un pachet standard de aluat de foietaj
Ouă
1 buc
   
Semințe de susan
1 lingura
   
Cremă de brânză philadelphia
300 g
sau orice altă cremă de brânză cu consistență asemănătoare
Somon afumat
150 g
   
Lămâie
1 buc
folosiți 3-4 linguri de suc de lămâie
Pași de urmat
Pas 1

Lăsați aluatul de foietaj să se dezghețe. Apoi găsiți ceva potrivit pentru decuparea de cerculețe - eu am folosit un pahar mai mic. Pentru decuparea marginilor de cerculețe folosiți un dop de la o sticlă de apă, sau orice altă formă vă place.

Important este să aveți decupate 15 cerculețe mari și încă 15 cerculețe mari din care să decupați marginile - vedeți mai jos pentru ce.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 1
Pas 2

Puneți primele cerculețe mari pe o tavă de cuptor, înțepați bine cu o furculiță și ungeți cu gălbenuș de ou.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 2
Pas 3

Apoi marginile de cerculețe decupate le puneți peste primele, ungeți bine cu gălbenuș de ou. Puteți să puneți și un al treilea strat de margini după aceeași metodă, eu nu am mai pus, le-am făcut mai mici.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 3
Pas 4

Presărați cu susan pateurile și puneți la cuptor la temperatura medie.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 4
Pas 5

Peste 10 min deschideți ușa la cuptor și dacă observați că pateurile s-au umflat prea tare, le scoateți și mai înțepați bine cu furculița mijlocul lor ca să fie mai plat. Puneți din nou la cuptor până se rumenesc.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 5
Pas 6

Scoateți pateurile pe o farfurie și lăsați să se răcească. Le puteți face și cu o zi înainte, dar a doua zi aluatul va fi mai uscat, nu atât de fraged cum este proaspăt.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 6
Pas 7

Pasați cu un blender crema de brânză, somonul și sucul de lămâie - atunci aveam stricat mixerul vertical și l-am folosit pe cel mare, a fost un chin. Deci recomand să folosiți la pasare un mixer vertical sau robot de bucătărie mai performant.

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 7
Pas 8

Puteți pune crema în pateuri cu o linguriță și înfrumusețați cu verdeață. Eu am folosit șprițul pentru frișcă ca să fie o formă frumoasă la cremă, și nu am mai pus verdeață deasupra.

Poftă Bună!

Vol-au-vent cu cremă de brânză și somon afumat - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (15-20 bucăți)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min