O rețetă foarte bună, triunghiurile sunt moi, aromate, un pic umede cu gust plăcut de portocale - sunt sănătoase și foarte bune pentru meniul copiilor. Tot căutam pe net o rețetă de desert și sănătos și cu fibre și cu fructe, cam greu - dar am găsit și sigur o să-l repet. A mâncat cu brio copilașul meu, vreo 2 triunghiuri din prima și pe urmă tot mai cerea.
Recomand să-l faceți neapărat, doar să aveți făină de ovăz sau un aparat de măcinat cafeaua, pentru măcinarea fulgilor de ovăz.
Spălați portocala și o puneți la fiert cu apă cât s-o acopere. Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 10 min - apoi o scoateți și în puneți în apă rece să se răcorească.
Până fierbe portocala am măcinat fulgii de ovăz - dacă aveți făină de ovăz treceți peste acest pas.
Portocala se taie în jumătate, se scot sâmburii și se rupe bucăți. Puneți în blender ouăle, uleiul, portocala, mierea și sarea.
Merele se spală, se curăță, se taie bucățele mai mici și se pun în blender la restul ingredientelor. Pasați bine toate ingredientele până se fac pastă.
În făina de ovăz se pune zahărul, bicarbonatul și praful de copt - amestecați bine.
Adăugați pasta de fructe și ouă la amestecul de făină și amestecați bine.
Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt, turnați aluatul și îl nivelați cu o lingură să fie cam de 1 cm grosime. Puneți la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Lăsați la cuptor până se rumenește bine, apoi scoateți și lăsați să se răcorească.
Taiați prăjitura triunghiuri și pudrați cu puțin zahăr pudră sau scorțișoară.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.