O reteta foarte buna, triungiurile sunt moi, aromate, un pic umede cu gust placut de portocale - sunt sanatoase si foarte bune pentru meniul copiilor. Tot cautam pe net o reteta de desert si sanatos si cu fibre si cu fructe, cam greu - dar am gasit si sigur o sa-l repet. A mancat cu brio copilasul meu, vreo 2 triunghiuri din prima si pe urma tot mai cerea.
Recomand sa-l faceti neaparat, doar sa aveti faina de ovaz sau un aparat de macinat cafeaua, pentru macinarea fulgilor de ovaz.
Spalati portocala si o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere. Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min - apoi o scoateti si in puneti in apa rece sa se racoreasca.
Pana fierbe portocala am macinat fulgii de ovaz - daca aveti faina de ovaz treceti peste acest pas.
Portocala se taie in jumatate, se scot samburii si se rupe bucati. Puneti in blender ouale, uleiul, portocala, mierea si sarea.
Merele se spala, se curata, se taie bucatele mai mici si se pun in blender la restul ingredientelor. Pasati bine toate ingredientele pana se fac pasta.
In faina de ovaz se pune zaharul, bicarbonatul si praful de copt - amestecati bine.
Adaugati pasta de fructe si oua la amestecul de faina si amestecati bine.
Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt, turnati aluatul si il nivelati cu o lingura sa fie cam de 1 cm grosime. Puneti la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, apoi scoateti si lasati sa se racoreasca.
Taiati prajitura triunghiuri si pudrati cu putin zahar pudra sau scortisoara.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.