Rețeta mea preferată de mic copil. Sunt mare amatoare de pui cu smântână. Dar cine nu este?
Carnea se fierbe aproximativ 30-40 min sau se folosește carnea fiartă pentru ciorba de pui.
Se scoate din apă și se lasă să se scurgă de apă.
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se călește carnea pe amândouă părți.
Carnea prăjită se lasă într-o farfurie, și între timp se pregătesc următoarele.
Se taie ceapa mărunt.
Ceapa se călește în ulei, până se rumenește puțin.
Se adaugă apoi 1 lingură de făină și se lasă să se prăjească împreună.
Se călește puțin ceapa împreună cu făina, vreo 3-5 min.
Apoi se adaugă smântâna, și se amestecă continuu.
Sosul se potrivește de sare și se lasă să fiarbă 5 min. Dacă este foarte dens, mai adăugați puțină apă sau supă de pui.
În sos se adaugă carnea prăjită și se mai lasă să fiarbă totul împreună încă 5-10 min.
Se servește cald și cu mare poftă:)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.