Reteta mea preferata de mic copil. Sunt mare amatoare de pui cu smantana. Dar cine nu este?
Carnea se fierbe aproximativ 30-40 min sau se foloseste carnea fiarta pentru ciorba de pui.
Se scoate din apa si se lasa sa se scurga de apa.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste carnea pe amandoua parti.
Carnea prajita se lasa intr-o farfurie, si intre timp se pregatesc urmatoarele.
Se taie ceapa marunt.
Ceapa se caleste in ulei, pana se rumeneste putin.
Se adauga apoi 1 lingura de faina si se lasa sa se prajeasca impreuna.
Se caleste putin ceapa impreuna cu faina, vreo 3-5 min.
Apoi se adauga smantana, si se amesteca continuu.
Sosul se potriveste de sare si se lasa sa fiarba 5 min. Daca este foarte dens, mai adaugati putina apa sau supa de pui.
In sos se adauga carnea prajita si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5-10 min.
Se serveste cald si cu mare pofta:)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.