Pui cu smântână

Rețeta mea preferată de mic copil. Sunt mare amatoare de pui cu smântână. Dar cine nu este?

Ingrediente
Pui întreg
1 kg
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Ceapă albă
2 buc
   
Smântână
500 g
   
Făină albă calitate superioară
1 lingura
   
Sare
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Carnea se fierbe aproximativ 30-40 min sau se folosește carnea fiartă pentru ciorba de pui.

Se scoate din apă și se lasă să se scurgă de apă.

Se încălzește uleiul într-o tigaie și se călește carnea pe amândouă părți.

Pui cu smântână - Pas 1
Pas 2

Carnea prăjită se lasă într-o farfurie, și între timp se pregătesc următoarele.

Pui cu smântână - Pas 2
Pas 3

Se taie ceapa mărunt.

Pui cu smântână - Pas 3
Pas 4

Ceapa se călește în ulei, până se rumenește puțin.

Pui cu smântână - Pas 4
Pas 5

Se adaugă apoi 1 lingură de făină și se lasă să se prăjească împreună.

Pui cu smântână - Pas 5
Pas 6

Se călește puțin ceapa împreună cu făina, vreo 3-5 min.

Pui cu smântână - Pas 6
Pas 7

Apoi se adaugă smântâna, și se amestecă continuu.

Pui cu smântână - Pas 7
Pas 8

Sosul se potrivește de sare și se lasă să fiarbă 5 min. Dacă este foarte dens, mai adăugați puțină apă sau supă de pui.

 

Pui cu smântână - Pas 8
Pas 9

În sos se adaugă carnea prăjită și se mai lasă să fiarbă totul împreună încă 5-10 min.

Pui cu smântână - Pas 9
Pas 10

Se servește cald și cu mare poftă:)

Poftă Bună!

Pui cu smântână - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min