Ingrediente
●
Făină
3 pahare
paharul este de 250 ml
●
Praf de copt
3 lingurite
●
Piept de pui
1 buc
piept fără piele și oase
●
Mazăre verde la conservă
125 g
●
Usturoi
2 buc
adică 2 căței - sau 1 usturoi verde
●
Ulei de floarea-soarelui
10 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spală bine și se fierbe 30 de min, apoi se scoate din apă și se lasă să se răcorească.
Pas 2
După ce a fiert pieptul de pui începeți să faceți aluatul.
Făina se amestecă cu praful de copt și 1 linguriță de sare.
Pas 3
Într-un alt bol se amestecă laptele cu uleiul și ouăle, se bat bine cu un tel sau furculiță.
Pas 4
Se adaugă compoziția de lapte și ouă în cea de făină, se amestecă bine și se frământă aluatul.
Pas 5
Aluatul se lasă să se odihnească până pregătim umplutura.
Pas 6
Ceapa se curăță, se spală și se taie cubulețe, la fel și usturoiul. Le puneți la călit cu ulei într-o tigaie.
Pas 7
Apoi după ce se rumenește ceapa un pic se adaugă roșiile tăiate cubulețe, se amestecă și se lasă 10-15 min să se pătrundă bine.
Pas 8
Apoi adăugați pieptul de pui tăiat mărunt, porumbul și mazărea scurse de apă. Amestecați totul bine, potriviți de sare și piper și stingeți focul. Aceasta va fi umplutura pentru plăcintă.
Pas 9
Aluatul se împarte în 2 părți egale și se formează 2 bile.
Pas 10
Apoi se unge cu ulei o tavă de cuptor mai mare (eu am pus hârtie de copt), se întinde prima foaie de aluat atât cât să acopere toată suprafața tăvii și să fie nu mai mult de 3-4 mm grosime.
Pas 11
Distribuiți uniform umplutura pe toată suprafața plăcintei.
Pas 12
Apoi întindeți a 2-a foaie de aluat și acoperiți umplutura, opțional puteți s-o ungeți cu un ou bătut deasupra, dar nu este obligatoriu. Puneți plăcinta la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Pas 13
Lăsați la cuptor până se rumenește bine, apoi o scoateți și cât este fierbinte recomand s-o ungeți cu un pic de unt, ca să fie mai moale. Dar și aceasta procedură este opțională, dacă nu aveți unt lăsați-o așa.
O lăsați să se răcorească bine și apoi o porționați și serviți cu mare poftă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15-20 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)