Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană)

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană)

Plăcinta este foarte bună, chiar mi s-a părut interesantă în plăcintă combinația de porumb, carne și mazăre, plus că și aluatul este mai diferit de alte plăcinte de acest tip - este din lapte, ouă și ulei, fără unt. Cu siguranță am s-o mai fac pentru familie (a mâncat-o și fetița mea cu mare plăcere), puteți încerca și aceeași umplutură cu aluatul de la Plăcintă cu carne de pui.

Ingrediente

Făină
3 pahare
paharul este de 250 ml
Praf de copt
3 lingurite
   
Piept de pui
1 buc
piept fără piele și oase
Mazăre verde la conservă
125 g
   
Porumb conservat
125 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi
2 buc
adică 2 căței - sau 1 usturoi verde
Lapte
250 ml
   
Ouă
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
10 linguri
   
Roșii
4 buc
   
Sare
2 lingurite
   
Piper negru
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spală bine și se fierbe 30 de min, apoi se scoate din apă și se lasă să se răcorească.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 1
Pas 2

După ce a fiert pieptul de pui începeți să faceți aluatul.

Făina se amestecă cu praful de copt și 1 linguriță de sare.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 2
Pas 3

Într-un alt bol se amestecă laptele cu uleiul și ouăle, se bat bine cu un tel sau furculiță.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 3
Pas 4

Se adaugă compoziția de lapte și ouă în cea de făină, se amestecă bine și se frământă aluatul.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 4
Pas 5

Aluatul se lasă să se odihnească până pregătim umplutura.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 5
Pas 6

Ceapa se curăță, se spală și se taie cubulețe, la fel și usturoiul. Le puneți la călit cu ulei într-o tigaie.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 6
Pas 7

Apoi după ce se rumenește ceapa un pic se adaugă roșiile tăiate cubulețe, se amestecă și se lasă 10-15 min să se pătrundă bine.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 7
Pas 8

Apoi adăugați pieptul de pui tăiat mărunt, porumbul și mazărea scurse de apă. Amestecați totul bine, potriviți de sare și piper și stingeți focul. Aceasta va fi umplutura pentru plăcintă.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 8
Pas 9

Aluatul se împarte în 2 părți egale și se formează 2 bile.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 9
Pas 10

Apoi se unge cu ulei o tavă de cuptor mai mare (eu am pus hârtie de copt), se întinde prima foaie de aluat atât cât să acopere toată suprafața tăvii și să fie nu mai mult de 3-4 mm grosime.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 10
Pas 11

Distribuiți uniform umplutura pe toată suprafața plăcintei.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 11
Pas 12

Apoi întindeți a 2-a foaie de aluat și acoperiți umplutura, opțional puteți s-o ungeți cu un ou bătut deasupra, dar nu este obligatoriu. Puneți plăcinta la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 12
Pas 13

Lăsați la cuptor până se rumenește bine, apoi o scoateți și cât este fierbinte recomand s-o ungeți cu un pic de unt, ca să fie mai moale. Dar și aceasta procedură este opțională, dacă nu aveți unt lăsați-o așa.

O lăsați să se răcorească bine și apoi o porționați și serviți cu mare poftă :)

Poftă Bună!

Plăcintă cu carne de pui, porumb și mazăre (braziliană) - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 bucăți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

andra
andra 05 May 2010, 20:17

Grozav! Trebuie sa incerc reteta! Putem incerca si cu alta umplutura: varza, branza...?

Nota mea pentru rețetă:
gabriela29sv
gabriela29sv 06 May 2010, 09:51

Felicitari !!! Imi place mult reteta si cred ca o s-o incerc in curand.Felicitari si pentru faptul ca ne aduci mereu cate o reteta noua.Keep on going

gabriela29sv
gabriela29sv 06 May 2010, 09:53

Am uitat de nota...10 (zece)

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 21 Sep 2010, 15:14

Foarte interesanta reteta! Am s-o testez neaparat!

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 29 Sep 2010, 11:30

hmmm interesanta combinatia , dar eu am sa incerc sa fac fara mazare...si sa pun  salam cu sunca sau kaizer  (ne place f mult cre ca ai obsevart  ).. sotului nu-i prea place .....

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 10 Oct 2010, 09:00

O reţetă deosebit de gustoasă şi sănătoasă.

Nota mea pentru rețetă:
Irina87
Irina87 17 Feb 2019, 18:58

Bună Lena, vreau sa te întreb, cum crezi ar merge cu acest aluat umplutura de la placinta simplă cu pui de la tine de pe site, cea care conține unt.. N-ai încercat? ca mi se pare ca aluatul de placinta ceea are prea mult unt... Mulțumesc anticipat de răspuns

lena
Elena (lena) Irina87 17 Feb 2019, 19:11

Da, poti incerca😉