Plăcinta este foarte bună, chiar mi s-a părut interesantă în plăcintă combinația de porumb, carne și mazăre, plus că și aluatul este mai diferit de alte plăcinte de acest tip - este din lapte, ouă și ulei, fără unt. Cu siguranță am s-o mai fac pentru familie (a mâncat-o și fetița mea cu mare plăcere), puteți încerca și aceeași umplutură cu aluatul de la Plăcintă cu carne de pui.
Pieptul de pui se spală bine și se fierbe 30 de min, apoi se scoate din apă și se lasă să se răcorească.
După ce a fiert pieptul de pui începeți să faceți aluatul.
Făina se amestecă cu praful de copt și 1 linguriță de sare.
Într-un alt bol se amestecă laptele cu uleiul și ouăle, se bat bine cu un tel sau furculiță.
Se adaugă compoziția de lapte și ouă în cea de făină, se amestecă bine și se frământă aluatul.
Aluatul se lasă să se odihnească până pregătim umplutura.
Ceapa se curăță, se spală și se taie cubulețe, la fel și usturoiul. Le puneți la călit cu ulei într-o tigaie.
Apoi după ce se rumenește ceapa un pic se adaugă roșiile tăiate cubulețe, se amestecă și se lasă 10-15 min să se pătrundă bine.
Apoi adăugați pieptul de pui tăiat mărunt, porumbul și mazărea scurse de apă. Amestecați totul bine, potriviți de sare și piper și stingeți focul. Aceasta va fi umplutura pentru plăcintă.
Aluatul se împarte în 2 părți egale și se formează 2 bile.
Apoi se unge cu ulei o tavă de cuptor mai mare (eu am pus hârtie de copt), se întinde prima foaie de aluat atât cât să acopere toată suprafața tăvii și să fie nu mai mult de 3-4 mm grosime.
Distribuiți uniform umplutura pe toată suprafața plăcintei.
Apoi întindeți a 2-a foaie de aluat și acoperiți umplutura, opțional puteți s-o ungeți cu un ou bătut deasupra, dar nu este obligatoriu. Puneți plăcinta la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Lăsați la cuptor până se rumenește bine, apoi o scoateți și cât este fierbinte recomand s-o ungeți cu un pic de unt, ca să fie mai moale. Dar și aceasta procedură este opțională, dacă nu aveți unt lăsați-o așa.
O lăsați să se răcorească bine și apoi o porționați și serviți cu mare poftă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.