Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana)

Placinta este foarte buna, chiar mi s-a parut interesanta in placinta combinatia de porumb, carne si mazare, plus ca si aluatul este mai diferit de alte placinte de acest tip - este din lapte, oua si ulei, fara unt. Cu siguranta am s-o mai fac pentru familie (a mancat-o si fetita mea cu mare placere), puteti incerca si aceeasi umplutura cu aluatul de la Placinta cu carne de pui.

Ingrediente
Faina
3 pahare
paharul este de 250 ml
Praf de copt
3 lingurite
Piept de pui
1 buc
piept fara piele si oase
Mazare verde la conserva
125 g
Porumb conservat
125 g
Ceapa alba
1 buc
Usturoi
2 buc
adica 2 catei - sau 1 usturoi verde
Lapte
250 ml
Oua
2 buc
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
Rosii
4 buc
Sare
2 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spala bine si se fierbe 30 de min, apoi se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 1
Pas 2

Dupa ce a fiert pieptul de pui incepeti sa faceti aluatul.

Faina se amesteca cu praful de copt si 1 lingurita de sare.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 2
Pas 3

Intr-un alt bol se amesteca laptele cu uleiul si ouale, se bat bine cu un tel sau furculita.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 3
Pas 4

Se adauga compozitia de lapte si oua in cea de faina, se amesteca bine si se framanta aluatul.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 4
Pas 5

Aluatul se lasa sa se odihneasca pana pregatim umplutura.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 5
Pas 6

Ceapa se curata se spala si se taie cubulete, le fel si usturoiul. Le puneti la calit cu ulei intr-o tigaie.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 6
Pas 7

Apoi dupa ce se rumeneste ceapa un pic se adauga rosiile taiate cubulete, se amesteca si se lasa 10-15 min sa se patrunda bine.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 7
Pas 8

Apoi adaugati pieptul de pui taiat marunt, porumbul si mazarea scurse de apa. Amestecati totul bine, potriviti de sare si piper si stingeti focul. Aceasta va fi umplutura pentru placinta.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 8
Pas 9

Aluatul se imparte in 2 parti egale si se formeaza 2 bile.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 9
Pas 10

Apoi se unge cu ulei o tava de cuptor mai mare (eu am pus hartie de copt), se intinde prima foaie de aluat atat cat sa acopere toata suprafata tavii si sa fie nu mai mult de 3-4 mm grosime.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 10
Pas 11

Distribuiti uniform umplutura pe toata suprafata placintei.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 11
Pas 12

Apoi intindeti a 2-a foaie de aluat si acoperiti umplutura, optional puteti s-o ungeti cu un ou batut deasupra, dar nu este obligatoriu. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 12
Pas 13

Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, apoi o scoateti si cat este fierbinte recomand s-o ungeti cu un pic de unt, ca sa fie mai moale. Dar si aceasta procedura este optionala, daca nu aveti unt lasati-o asa.

O lasati sa se racoreasca bine si apoi o portionati si serviti cu mare pofta :)

Pofta Buna!

Placinta cu carne de pui, porumb si mazare (braziliana) - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min