Chec cu ciocolată

Vă prezint mai jos checul meu cu ciocolată preferat - foarte, foarte bun, ciocolatos, moale, aromă intensă și cu bucățele de ciocolată topită în el - eu cred că este unul din cele mai simple și gustoase checuri pe care le-am gătit.

Rețeta este simplă (nu aveți nevoie de mixer), se pot face și brioșe cu ciocolată din același aluat, copiii le adoră. Observați și în video tot procesul puțin mai detaliat, iar pașii cu poze vă vor ghida în procesul efectiv de preparare. Deci, recomand cu mare încredere, veți savura acest chec cu ciocolată până la ultima firimitură!

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Zahăr
100 g
   
Cacao pudră
2 linguri
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
este opțional, dar face checul puțin mai pufos
Unt
90 g
   
Ouă
2 buc
   
Lapte
150 ml
   
Ciocolată neagră/amăruie
80 g
procent - 60-80%
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Topiți untul într-o cratiță, apoi lăsați să se răcorească.

Chec cu ciocolată - Pas 1
Pas 2

Ciocolata se taie bucățele mici.

Chec cu ciocolată - Pas 2
Pas 3

Amestecați toate ingredientele uscate într-un bol - făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Chec cu ciocolată - Pas 3
Pas 4

Adăugați ciocolata mărunțită în compoziția uscată.

Chec cu ciocolată - Pas 4
Pas 5

Apoi amestecați toate ingredientele "umede" - laptele, untul, ouăle și esența de vanilie.

Chec cu ciocolată - Pas 5
Pas 6

Adăugați compoziția lichidă la cea uscată, amestecați bine.

Chec cu ciocolată - Pas 6
Pas 7

Cam așa arată compoziția finală.

Chec cu ciocolată - Pas 7
Pas 8

Turnați aluatul într-o formă de chec (de 24x10 cm este aici), dacă nu este de silicon, așterneți tava cu hârtie de copt.

Chec cu ciocolată - Pas 8
Pas 9

Se ține în cuptor la temperatura de 200 de grade timp de 40-45 de minute, până trece testul scobitorii.

Îl scoateți și lăsați să se răcească timp de o oră chiar în tava de chec, apoi îl mutați pe o farfurie și mai lăsați 1-2 ore.

Chec cu ciocolată - Pas 9
Pas 10

Și aici câteva brioșe, sunt la fel de bune ca și checul.

Chec cu ciocolată - Pas 10
Pas 11

După ce se răcește, checul se taie și se savurează - este ceva extraordinar cum se simt acele bucățele de ciocolată topită în combinație cu aluatul poros și moale.

Poftă Bună!

Chec cu ciocolată - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1 chec mediu)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min