Va prezint mai jos checul meu cu ciocolata preferat - foarte, foarte bun, ciocolatos, moale, aroma intensa si cu bucatele de ciocolata topita in el - eu cred ca este unul din cele mai simple si gustoase chec-uri pe care le-am gatit.
Reteta este simpla(nu aveti nevoie de mixer), se pot face si briose cu ciocolata din acelasi aluat, copiii le adora. Observati si in video tot procesul putin mai detaliat, iar pasii cu poze va vor ghida in procesul efectiv de preparare. Deci, recomand cu mare incredere, veti savura acest chec cu ciocolata pana la ultima firimitura!
Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati sa se racoreasca.
Ciocolata se taie bucatele mici.
Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol - faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Adaugati ciocolata maruntita in compozitia uscata.
Apoi amestecati toate ingredientele "umede" - laptele, untul, ouale si esenta de vanilie.
Adaugati compozitia lichida la cea uscata, amestecati bine.
Cam asa arata compozitia finala.
Turnati aluatul intr-o forma de chec (de 24x10cm este aici), daca nu este de silicon, asterneti tava cu hartie de copt.
Se tine in cuptor la temepratura de 200 de grade timp de 40-45 de minute, pana trece testul scobitorii.
Il scoateti si lasati sa se raceasca timp de o ora chiar in tava de chec, apoi il mutati pe o farfurie si mai lasati 1-2 ore.
Si aici cateva briose, sunt la fel de bune ca si chec-ul.
Dupa ce se raceste, checul se taie si se savureaza - este ceva extraordinar cum se simt acele bucatele de ciocolata topita in combinatie cu aluatul poros si moale.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.