Vă prezint mai jos checul meu cu ciocolată preferat - foarte, foarte bun, ciocolatos, moale, aromă intensă și cu bucățele de ciocolată topită în el - eu cred că este unul din cele mai simple și gustoase checuri pe care le-am gătit.
Rețeta este simplă (nu aveți nevoie de mixer), se pot face și brioșe cu ciocolată din același aluat, copiii le adoră. Observați și în video tot procesul puțin mai detaliat, iar pașii cu poze vă vor ghida în procesul efectiv de preparare. Deci, recomand cu mare încredere, veți savura acest chec cu ciocolată până la ultima firimitură!
Topiți untul într-o cratiță, apoi lăsați să se răcorească.
Ciocolata se taie bucățele mici.
Amestecați toate ingredientele uscate într-un bol - făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Adăugați ciocolata mărunțită în compoziția uscată.
Apoi amestecați toate ingredientele "umede" - laptele, untul, ouăle și esența de vanilie.
Adăugați compoziția lichidă la cea uscată, amestecați bine.
Cam așa arată compoziția finală.
Turnați aluatul într-o formă de chec (de 24x10 cm este aici), dacă nu este de silicon, așterneți tava cu hârtie de copt.
Se ține în cuptor la temperatura de 200 de grade timp de 40-45 de minute, până trece testul scobitorii.
Îl scoateți și lăsați să se răcească timp de o oră chiar în tava de chec, apoi îl mutați pe o farfurie și mai lăsați 1-2 ore.
Și aici câteva brioșe, sunt la fel de bune ca și checul.
După ce se răcește, checul se taie și se savurează - este ceva extraordinar cum se simt acele bucățele de ciocolată topită în combinație cu aluatul poros și moale.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.