Chec cu ciocolata

Va prezint mai jos checul meu cu ciocolata preferat - foarte, foarte bun, ciocolatos, moale, aroma intensa si cu bucatele de ciocolata topita in el - eu cred ca este unul din cele mai simple si gustoase chec-uri pe care le-am gatit.

Reteta este simpla(nu aveti nevoie de mixer), se pot face si briose cu ciocolata din acelasi aluat, copiii le adora. Observati si in video tot procesul putin mai detaliat, iar pasii cu poze va vor ghida in procesul efectiv de preparare. Deci, recomand cu mare incredere, veti savura acest chec cu ciocolata pana la ultima firimitura!

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
200 g
Zahar
100 g
Cacao pudra
2 linguri
Praf de copt
2 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
este optional, dar face checul putin mai pufos
Unt
90 g
Oua
2 buc
Lapte
150 ml
Ciocolata neagra/amaruie
80 g
procent - 60-80%
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Topiti untul intr-o cratita, apoi lasati sa se racoreasca.

Chec cu ciocolata - Pas 1
Pas 2

Ciocolata se taie bucatele mici.

Chec cu ciocolata - Pas 2
Pas 3

Amestecati toate ingredientele uscate intr-un bol - faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Chec cu ciocolata - Pas 3
Pas 4

Adaugati ciocolata maruntita in compozitia uscata.

Chec cu ciocolata - Pas 4
Pas 5

Apoi amestecati toate ingredientele "umede" - laptele, untul, ouale si esenta de vanilie.

Chec cu ciocolata - Pas 5
Pas 6

Adaugati compozitia lichida la cea uscata, amestecati bine.

Chec cu ciocolata - Pas 6
Pas 7

Cam asa arata compozitia finala.

Chec cu ciocolata - Pas 7
Pas 8

Turnati aluatul intr-o forma de chec (de 24x10cm este aici), daca nu este de silicon, asterneti tava cu hartie de copt.

Chec cu ciocolata - Pas 8
Pas 9

Se tine in cuptor la temepratura de 200 de grade timp de 40-45 de minute, pana trece testul scobitorii.

Il scoateti si lasati sa se raceasca timp de o ora chiar in tava de chec, apoi il mutati pe o farfurie si mai lasati 1-2 ore.

Chec cu ciocolata - Pas 9
Pas 10

Si aici cateva briose, sunt la fel de bune ca si chec-ul.

Chec cu ciocolata - Pas 10
Pas 11

Dupa ce se raceste, checul se taie si se savureaza - este ceva extraordinar cum se simt acele bucatele de ciocolata topita in combinatie cu aluatul poros si moale.

Pofta Buna!

Chec cu ciocolata - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1 chec mediu)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min